Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за ...

PromoMall.bg
Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за

Кристалина Георгиева е сред 100-те най-влиятелни жени на “Форбс“

Управляващият шеф на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за поредна година измежду 100-те най-влиятелни дами в света на списание " Форбс ".
Прочетете още
Начело на класацията е председателката на Европейската комисия Урсула декор дер Лайен. Тя е отличена поради водачеството й по време на войната в Украйна, както и през пандемията от ковид. Нейното въздействие е неповторимо - никой различен в листата не образува политика от името на 450 милиона души, акцентират създателите на класацията.

На второ място измежду 100-те най-влиятелни дами за 2022 година е друга дама от Европа - председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Третото място е за американския вицепрезидент Камала Харис.

Сред 10-те най-влиятелни дами в света тази година попадат имената на Мелинда Гейтс, някогашната жена на съоснователя на " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс, Джорджа Мелони, новият министър председател на Италия, и ръководителката на " Дженерал Моторс " (General Motors) Мари Бара.

Представител на публичните деятели в тазгодишния лист е младата кюрдка Джина Махса Амини, която беше убита поради отхвърли си да носи хиджаб през септември, което докара до всеобщи безредици в Иран.

Източник: trafficnews.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР

PromoMall.bg