Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за

...
Управляващият директор на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева сред 100-те най-влиятелни жени на Форбс

Управляващият шеф на Международният валутен фонд Кристалина Георгиева попада за поредна година измежду 100-те най-влиятелни дами в света на списание " Форбс ", написа Българска телеграфна агенция.

" За мен е чест да бъда включена в тазгодишния лист на " Форбс " на 100-те най-влиятелни дами ", написа в собствен туит Георгиева, като акцентира, че е " въодушевена да бъда измежду толкоз доста прелестни и мощни дами ".

Начело на класацията на най-влиятелните дами в света тази година е председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тя е отличена поради водачеството ѝ по време на войната в Украйна, както и през пандемията от ковид. Нейното въздействие е неповторимо - никой различен в листата не образува политика от името на 450 милиона души, акцентират създателите на класацията.

На второ място измежду 100-те най-влиятелни дами за 2022 година е друга дама от Европа - председателката на Европейската централна банка Кристин Лагард.

Третото място е за американския вицепрезидент Камала Харис.

Кристалина Георгиева е измежду личностите, които медиите би трябвало да наблюдават с нараснало внимание през 2023 година

Сред 10-те най-влиятелни дами в света тази година попадат имената на Мелинда Гейтс, някогашната жена на съоснователя на " Майкрософт " (Microsoft) Бил Гейтс, Джорджа Мелони, новият министър председател на Италия, и ръководителката на " Дженерал Моторс " (General Motors) Мари Бара.

Представител на публичните деятели в тазгодишния лист е младата кюрдка Джина Махса Амини, която беше убита поради отхвърли си да носи хиджаб през септември, което докара до всеобщи безредици в Иран.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР