Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард вижда

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард вижда
Коментари Харесай

МВФ вижда тъмни облаци на хоризонта на икономическия растеж

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард вижда " по-тъмни облаци " на хоризонта на икономическия напредък на първо място поради напрежението сред Съединени американски щати и комерсиалните им сътрудници, което заплашва свободния продан, съобщи Франс прес.

" В момента общата картина е светла, само че по-тъмни облаци се насочват към хоризонта ", сподели Лагард в Хонконг в тирада преди откриването на пролетната среща на МВФ.

Управляващият шеф на МВФ подсети, че през януари вашингтонската институция е преразгледала към покачване прогнозите си за стопански напредък до 3,9 % за 2018-а и 2019 година.

Лагард акцентира, че МВФ продължава да е оптимистично надъхан в този момент, когато " напредналите стопански системи евентуално ще набъбнат повече, в сравнение с допуска капацитетът им в средносрочен проект през тази и идната година ", а Съединени американски щати имат цялостна претовареност.

В Азия вероятностите остават постоянни и " това е добре за целия свят, защото този район способства за близо две трети от икономическия напредък ", акцентира тя.

Лагард, чието изказване бе публикувано авансово от МВФ, регистрира, че темпът на " упования напредък за 2018-а и 2019 година в последна сметка ще се забави ", защото политиката в поддръжка на стопанската система ще отслабне доста и в Съединени американски щати, и в Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР