Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина Иванова
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева ще посети ДР Конго и Сенегал тази седмица, обяви МВФ

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, ще посети тази седмица Демократична република Конго и Сенегал за да откри по какъв начин фондът може да помогне на Африка след пандемията от COVID-19, заяви през днешния ден представител на МВФ, представен от Ройтерс.

Георгиева ще се срещне с президента на ДР Конго Феликс Чисекеди, който завършва мандата си на ротационен ръководител на Африканския съюз, със идващия ръководител на съюза, президента на Сенегал Маки Сал, както и с представители на цивилен организации и бизнес водачи.

Преди това тя ще бъде в Брюксел, където ще произнесе тирада на среща на Еврогрупата, отбелязва Българска телеграфна агенция.

През октомври МВФ предвижда, че стопанската система на Субсахарска Африка ще има растеж от 3,7 на 100 през 2021-а и 3,8 на 100 пред 2022 година, само че това ще е най-бавното възобновяване спрямо други райони. Понастоящем огромен източник на безпокойствие е мудното движение на имунизацията на Черния континент, където едвам 7,5 на 100 от популацията е имунизирано, сочат данни на СЗО.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР