Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева заяви,
Коментари Харесай

Георгиева: Не се очаква глобална рецесия, но това не означава, че тя е напълно изключена

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева съобщи, че не се чака световна криза, само че " това не значи, че тя е изцяло изключена ", съобщи Асошиейтед прес.

В изявление на годишната среща на Световния стопански конгрес Георгиева напомни на аудиторията, че МВФ предвижда растеж от 3,6% за 2022 година, което е " надалеч от световна криза ".

Модератор откри полемиката за международната стопанска система, като попита аудиторията дали има възможност от криза. Повечето от присъстващите към 100 души подвигнаха ръка. По думите на Георгиева вероятностите пред света са " малко като времето тук в Давос - хоризонтът притъмня ". Тя сподели, че следва " сложна година " и един от огромните проблеми е скока в цените на храните, частично породен от войната в Украйна.

Георгиева уточни и редица други провокации, в това число повишението на лихвени проценти, инфлацията, засилващия се $, закъснение в Китай, климатичната рецесия и скорошен " сложен интервал " за криптовалутите.

Други говорили пред панела разискаха дали Европа ще изпадне в криза, откакто Европейската централна банка алармира, че ще стартира да стяга паричната политика.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР