Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева бе избрана

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева бе избрана
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева сред 100-те най-влиятелни личности на планетата в класацията на Time

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева бе определена измежду 100-те най-влиятелни персони в света в обичайна ранглиста на американското списание Time за 2020 година

„ Тя е първият шеф на МВФ от страна с разрастваща се стопанска система и от първо лице е виждала изгодите от икономическите промени. Преди 10 години Георгиева прелестно изненада водачите в Европа, които не чакаха една българка да се трансформира в звезда на Европейската комисия. Годините, през които работи в Световната банка, й дадоха световна вероятност, завоюваха й приятелства в американските кръгове и тя натрупа доста опит, до момента в който отговаряше за Русия “, се споделя в представянето за Кристалина Георгиева.

“Първоначално работи като икономист, фокусиран над въздействието върху околната среда. Тя има изключителни умения да позволява проблеми, да работи в екип и да комбинира огромни оценки с съответни дейности за реализиране на резултати. Веднага откакто й възложихме управителна позиция, външни наблюдаващи високо оцениха нейните лидерски качества “, написа за нея Роберт Золик, който е президент на Световната банка по време на нейния интервал там.

„ Светът се бори с световна пандемия и се стреми да преодолее стопански срив във времена на висока задлъжнялост, необикновени парични политики, яростни митнически борби, само че и мощна религия в интернационалното съдействие. Подобни внезапни промени постоянно са формирали репутацията на предходните водачи на МВФ, които имат задачата да накарат чиновниците си да премислят целите си и да убеждават държавните управления във времена на рецесии “, разяснява още Золик.

„ Георгиева има задълбочени проекти да подтиква икономическо възобновяване като акцентира на разноските за опазване на здравето, достъпа до финансиране и преструктурирането на задължения от най-бедните стопански системи. Това  вероятно ще бъдат преломни години за МВФ и международната стопанска система. Георгиева може да уточни пътя, само че ще има потребност от поддръжка “, заключва Золик.

Сред останалите световни водачи в класацията тази година попадат Доналд Тръмп и Джо Байдън, Ангела Меркел, изпълнителят Уикенд, шефът на Националния институт по алергиите и инфекциозните болести на Съединени американски щати Антъни Фаучи.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР