Управляващите ще коригират текстове в Закона за извънредното положение следващата

...
Управляващите ще коригират текстове в Закона за извънредното положение следващата
Коментари Харесай

Дариткова: Удължаваме валидността на ТЕЛК-овете следващата седмица, пенсиите за юли са сигурни

Управляващите ще поправят текстове в Закона за изключителното състояние идната седмица, с цел да удължат периода за ТЕЛК-решенията . Преди дни Национален осигурителен институт алармира, че те изтичат на 13 юли и това заплашва изплащането на инвалидни пенсии на 5 000 души, които ще получат единствено част от цялата сума.
Ако ръководещите този път удържат на думата си, по техните планове, периодите след законовата смяна, ще бъдат задоволителни, с цел да бъдат получени сумите за юли до края на месеца, стана ясно от думите на Даниела Дариткова - ръководител на ПГ на ГЕРБ и на здравната комисия в Народното събрание.
Днес на жълтите павета стачкуваха майки на деца с увреждания от " Системата ни убива ", които първи алармираха за казуса и се бяха договорили със здравния министър Кирил Ананиев за това през юни.
„ Във връзка с зародилите паники във връзка с привършване, в който удължените по време на изключителното състояние ТЕЛК-ови решения важат. Процедурата по удължение на този период ще се осъществя идната седмица. Предприехме мреки да използваме закон, който е в границите на периода сред първо и второ четене. Следващата седмица законът ще бъде признат в пленарна зала и ще се даде опция да се удължат телковите решения за трайна неработоспособност, които са изтекли по времето на изключителното състояние с два месеца, до приключването да изключителната епидемиологична конюнктура. Това ще реши проблемите, тъй като ще даде опция да се изплатят средствата по тези телкови решения и хората да получат своите пари в границите на месец “, разгласи Даниела Дариткова.
Заедно с нея беше и общественият министър Деница Сачева, която акцентира, че с смяната няма да се залагат крайни периоди за годност на решенията, с цел да няма нови проблеми с изплащането на пенсиите.
„ Няма да се поставя съответна дата с цел да може този текст и да има сигурност, че няма да има спиране в изплащането на пенсиите. Хората да могат да получат своите пенсии до края на юли “, посочи общественият министър Деница Сачева.
Министърът посочи, че обществените помощи няма да бъдат наранени и няма да има наранени лица . по член 8д от избраната дата на неработоспособност на децата.
Инвалидните пенсии под въпрос, без заповед на Ананиев, ТЕЛК решенията важат до 13 юли
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР