Управляващите ще коригират текстове в Закона за извънредното положение другата

...
Управляващите ще коригират текстове в Закона за извънредното положение другата
Коментари Харесай

Удължават още срока на ТЕЛК решенията

Управляващите ще поправят текстове в Закона за изключителното състояние другата седмица, с цел да удължат периода за ТЕЛК решенията. Така засегнатите ще си получат парите до края на юли.
Удължават ТЕЛК решенията за хора с увреждания след среща на Ананиев с майки от " Системата ни убива " Хората се тормозят от заразяване, до момента в който събират документи по разнообразни здравни институции
„ Във връзка с зародилите паники във връзка с привършване, в който удължените по време на изключителното състояние ТЕЛК-ови решения важат. Процедурата по удължение на този период ще се осъществя идната седмица. Предприехме мреки да използваме закон, който е в границите на периода сред първо и второ четене. Следващата седмица законът ще бъде признат в пленарна зала и ще се даде опция да се удължат телковите решения за трайна неработоспособност, които са изтекли по времето на изключителното състояние с два месеца, до приключването да изключителната епидемиологична конюнктура. Това ще реши проблемите, тъй като ще даде опция да се изплатят средствата по тези телкови решения и хората да получат своите пари в границите на месец “, разгласи председателката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

„ Няма да се поставя съответна дата с цел да може този текст и да има сигурност, че няма да има спиране в изплащането на пенсиите. Хората да могат да получат своите пенсии до края на юли “, посочи общественият министър Деница Сачева.

Тя посочи, че обществените помощи няма да има наранени лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР