Управляващите се опитаха да неглижират днешното обръщение на президента Румен

...
Управляващите се опитаха да неглижират днешното обръщение на президента Румен
Коментари Харесай

ГЕРБ цинични: Няма да искаме оставката на Радев


Управляващите се пробваха да неглижират днешното послание на президента Румен Радев, с което той изиска оставка на кабинета и на основния прокурор Иван Гешев. Държавният глава бе безапелационен, че милиони български жители на разнообразни възрастни и с разнообразни политически възгледи са поискали независимост, правдивост и удостояване на закона. Единственият излаз от обстановката сега е оставката на правителстовото, акцентира Радев.

От ГЕРБ бяха цинични в отговора си – няма да желаеме оставката на президента.

Аз няма да кажа, че държавното управление желае оставката на президента, няма да има огледална реакция, разгласи на брифинг в Министерския съвет вицепремиерът Томислав Дончев. Очаквано от ГЕРБ повториха тезата си, че митингите целят да вкарат страната в тежка институционална рецесия. Те нямало да избягат от отговорност и да оставят страната в сложна обстановка.

Призовавам да пазим страната, тъй като друга страна си нямаме, сподели Дончев, само че не посочи какво има поради.

По думите му това държавното управление „ е единствената допустима политическа структура, която може да се сглоби в Народно събрание “.

ГЕРБ, също така, упрекнаха президента, че желае цялата власт.

Ако някой желае цялата власт в този момент, дано да изясни за какво, какво ще направи? Ще набият някой неуместен или ще има ограничения в обществената сфера или икономическата – не чухме нищо такова, бе тезата на Дончев. Трябвало, по думите му, да има повече мъдрост у политиците.

Човек, който подбужда към митинги, би трябвало да има явен проект за деяние. Политическият екстремизъм, който се пробва да практикува Радев, е рисков за страната, бе пък посланието на обществения министър Деница Сачева. По думите й протичащото се тревожи всички български жители, трябвало да има институционален разговор. Сачева бе разтревожена, че „ господин Радев 24 часа съвсем към този момент не е намерил време и опция да разяснява новината, че успяхме да влезем в Чакалнята на Еврозоната “.

В брифинга взе участие и военният министър Красимир Каракачанов. Той изясни, че на митинга нощес е имало „ добре проведени провокатори “ и че служителите на реда са изпълнили дълга си. Той упрекна Радев, че е призовал униформените да не надвишават правата си, само че не изискал от групите провокатори да не щурмуват полицейските кордони.

На въпрос на БГНЕС Каракачанов отговори, че от неговия кабинет се вижда, че опитът зад опита за пробив на полицейския кордон нощес е била добре проведена агитка от футболни почитатели. „ Немалка част от тези хора вземат участие в сходни дейности против несъмнено заплащане. Например, на наш симпатизант през вчерашния ден от една охранителна компания са му предложили 50 лв. за присъединяване в митинга. Не мога да кажа кой финансира, само че нощес на митинга, а и през днешния ден в Росенец, отидоха хора, които желаеха да провокират конфликти, това не е потребно за никого, добави Каракачанов.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР