Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера

...
Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера
Коментари Харесай

Партията на Орбан: Сорос има план да насели ЕС с мигранти

Управляващата партия в Унгария ФИДЕС изиска от държавното управление на премиера Виктор Орбан да провежда "национално допитване " за проектите на Брюксел за разселване на претенденти за леговище в Европейския съюз, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Това искане бе отправено седмица откакто Съдът на Европейски Съюз отхвърли жалбите на Унгария и Словакия против наложителната квотна система за систематизиране на бежанци от Близкия изток и Африка, които в този момент са на териториите на Италия и Гърция.

Заместник-председателят на партията Лайош Коша съобщи, че допитването би трябвало да се концентрира върху хипотетичен проект на милиардера Джордж Сорос да докара в Европа милиони мигранти.

"Европейската комисия си икономисва да каже, че извършва проекта на Сорос... само че всички нейни стъпки и хрумвания във връзка с миграцията сочат в тази посока ", сподели Коша.

Говорителят на Сорос Майкъл Вахон отхвърли това изказване.

"Сорос е на мнение, че интернационалната общественост би трябвало да даде повече поддръжка на разрастващите се страни, които през днешния ден приютяват 89 % от бежанците и че Европа би трябвало да одобри няколкостотин хиляди бежанци, минали през процедури по инспекция и пренастаняване ", сподели той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР