Управляващата коалиция в , която се състои от Християндемократически съюз,

...
Управляващата коалиция в , която се състои от Християндемократически съюз,
Коментари Харесай

Управляващите в Германия ще опитат да махнат думата раса от конституцията

Управляващата коалиция в, която се състои от Християндемократически съюз, Християнсоциален съюз и Социалдемократическа партия на Германия, се съгласи да отстрани понятието " раса " от конституцията, заяви списание Der Spiegel, представено от БГНЕС.
Третият параграф на главния закон на Германия гласи, че " никой не би трябвало да бъде дискриминиран въз основа на пол, генезис, раса, език, родно място и място на раждане, вяра, религиозни и политически възгледи, както и по отношение на увреждане ”. В бъдеще се планува думата " раса “ да бъде сменена с дискриминация " на расистка основа “.
 Тръмп реши да анулира правилото на расова индиферентност при банкет на студенти Тръмп реши да анулира правилото на " расова индиферентност " при банкет на студенти
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп анулира правилото за расово разнообразие при приемането на студенти в образователните зав...
Но критиците на плануваното изменение считат, че управляващите всъщност не изкореняват концепцията за съществуването на раси и упорстват за по-радикална смяна в текста на главния закон. Инициативата за унищожаване на думата " раса “ от конституцията е на министъра на правораздаването Кристин Ламбрехт. Тя я показа при започване на февруари. Както се чака, държавното управление ще направи промени в текста на главния закон идната седмица. 
За одобрение обаче на смяната е нужна поддръжката на най-малко две трети от депутатите в Бундестага и същия брой представители на Камарата на представителите на федералните провинции - Бундесрата. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР