Управляващата коалиция в Германия постигна съгласие относно въвеждането на задължителен

...
Управляващата коалиция в Германия постигна съгласие относно въвеждането на задължителен
Коментари Харесай

Германия въвежда задължителен регистър за лобисти

Управляващата коалиция в Германия реализира единодушие по отношение на въвеждането на наложителен указател за лобистите, оповестиха немските медии.
ХДС/ХСС и СДП се сплотиха към нуждата от въвеждането на регистъра след абсурда с депутата от ХДС Филип Амтор. Той се беше застъпил за американската компания „ Augustus Intelligence ”, чийто престиж беше подложен на подозрение. Твърди се, че за тази своя „ услуга ” Амтор е получил предложение да придобие акции на компанията. Депутатът отхвърли изрично обвиняванията в корупция, само че призна, че е позволил неточност.
Парламентарните фракции на ХДС/ХСС и на СПД се договориха да вкарат регистъра през есента. Той има за цел да реализира бистрота по въпроса кой упражнява въздействие върху депутатите от Бундестага. В бъдеще заинтригуваните страни ще би трябвало да се записват. Нарушенията на задължението за регистрация ще бъдат глобени с санкции. Подробностите за това ще станат ясни след лятната почивка.
Междувременно някогашният водач на социалдемократите и някогашен вицеканцлер на Германия Зигмар Габриел бе мощно подложен на критика в личната си партия поради консултантския контракт с месопреработвателната компания „ Тьонис ”. В четвъртък стана известно, че от март до май 2020 година Габриел е работил като съветник на „ Тьонис ”.
През юни повече от 1 000 служащи в кланицата на компанията на Северен Рейн-Вестфалия бяха инфектирани с ковид. Компанията, в която работят значително български жители, е мощно подложена на критика и поради жестоките условия на труд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР