Управляващата коалиция между Християндемократите и Християнсоциалния съюз на германския канцлер

...
Управляващата коалиция между Християндемократите и Християнсоциалния съюз на германския канцлер
Коментари Харесай

Партията на Меркел регистрира исторически най-ниска електорална подкрепа

Управляващата коалиция сред Християндемократите и Християнсоциалния съюз на немския канцлер Ангела Меркел записва исторически най-ниските равнища на поддръжка, заяви локалното издание „ Бил дам Зонтаг “, като цитира данни на социологическия институт „ Кантар “.

Според близо 2000 немски жители, взели участие в изследването, ХДС и ХСС, които сега са най-голямата партия в Бундестага с 245 депутата от общо 709, печелят през предходната седмица поддръжката на едвам 24% от интервюираните.

За съпоставяне Зелената партия, която сега има едвам 67 депутата от общо 709 в немския Бундестаг, е най-предпочитаната партия на немския гласоподавател, като печели поддръжката на 26% от интервюираните. На трето място с 16% е Социал-демократическата партия, която все още е част от ръководещата коалиция и има 152 депутата.

Предстоящите парламентарни избори в Германия ще се проведат на 26 септември.

Основните партии към този момент показаха кои персони издигат като претенденти за канцлер – обединяването сред ХДС и ХСС гласоподаваха доверие на Армин Лашен, ръководител на ХДС. Социалдемократите избраха актуалният министър на финансите – Олаф Шолц. Единствено Зелените показаха жена за този пост – Анналена Бербок.

„ Що се отнася до ръководещи обединения – в Германия нищо не е невероятно. Зелените освен ще решат кой ще ръководи, само че е доста евентуално да изберат канцлер на страната “, разяснява Щефан Шнайдер от Дойче Банк, представен от Си Ен Би Си. Единствено извънредно дясната Алтернатива за Германия няма никакви варианти да влезе в ръководството, защото нито една партия не желае да се коалира с нея. В момента тази партия няма представители в Народното събрание, само че някои изследвания й дават към 10% избор.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР