Управляващата коалиция има 122 депутати, но на вчерашното гласуване за

...
Управляващата коалиция има 122 депутати, но на вчерашното гласуване за
Коментари Харесай

Михаил Константинов изригна срещу езика на омразата в парламента: Това е недопустимо, така нищо няма да се постигне

Управляващата коалиция има 122 депутати, само че на вчерашното гласоподаване за оставката на ръководителя на Народното събрание Димитър Главчев аритметиката не излезе. Когато става въпрос за сходно " сериозно " гласоподаване, народните представители са длъжни да вземат участие в него, безапелационен бе в студиото на " България заран " на Bulgaria ON AIR математикът проф. Михаил Константинов.  Както към този момент знаете, четири гласа не доближиха на опозицията, с цел да в профил ръководителя на Народното събрание. Със 114 " за " оставката и 118 " срещу " той остана на поста си. А дебатите в залата бяха повече от разгорещени. Искането бе импортирано от Българска социалистическа партия с претекста, че Главчев позволява език на омразата в пленарната зала и тъй като към този момент повече от месец Народното събрание не може да проработи в естествен темп.

" Езикът на омразата е неприемлив, би трябвало да се работи със законови термини, най-много от страна на народните представители. Подобно гласоподаване, в границите на демократичните практики, е изцяло позволено. Но като се смъкват ръководителите с сходна скорост няма да бъде реализирано нищо ", настоя проф. Константинов.

Иван Иванов, народен представител от Българска социалистическа партия, разяснява, че чакат оттук насетне работата в Народното събрание да бъде много сложна и не изключват да подхващат още веднъж сходни претенции, при положение, че ръководителят на Народното събрание повтори дейностите си.

" Мотивите, с които внесохме настояването за Димитър Главчев, не бяха единствено езика на омразата, само че и неизпълнението на неговите отговорности в Народно събрание. По-лошото е, че Народното събрание не действа и не извършва ролята, отредена му по Конституция. От първия работен ден няма осъществена съответна активност, която да бъде в интерес на жителите ", разяснява Иванов.

Мануил Манев от ГЕРБ пък изрази позицията на ръководещите по тематиката и съобщи, че обвиняванията за това, че в Народно събрание не се прави законодателна активност са неправдоподобни, защото комисиите са били основани едвам преди няколко седмици, а от ГЕРБ са приели преди всичко правилника на Народно събрание, който е със статут на закон.

" В Народно събрание има импортирани 6 законопроекта от ГЕРБ и 3 от Българска социалистическа партия, като единият от тях е на Мая Манолова, който те внесоха просто като административен акт ", добави още Манев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР