Управляваме държавата, а когато се появи кризисна ситуация се намират

...
Управляваме държавата, а когато се появи кризисна ситуация се намират
Коментари Харесай

Горанов: От промените в Закона за хазарта печеливши ще са българският народ и спорта

Управляваме страната, а когато се появи спешна обстановка се намират решения. Освен положителните неща, които се правят през един мандат, се понасят и неудачите на предходни ръководства. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия, написа Novini.bg.

„ Самият политически произход на политикът Румен Радев и триумфът на Българска социалистическа партия докара до някакъв вътрешен революционен жар, който към момента не могат да преодолеят. Политическият нагон на Радев беше неверно захранен още от първите мигове на мандата на президента. Борисов заложи мандата си на карта, а президентът се докосна до изпълнителната власт, макар че е човек, който няма прекомерно огромен политически опит. Мога да разясня Румен Радев като политик. Президентът като институция си има тъкмо обрисувано място. Той е един сполучлив боен, добър водач, само че прави една систематична неточност, до момента в който стигна до изкушението да дава доверие или не на изпълнителната власт. В една Парламентарна република това доверие може да се дава от българският парламент. Той надвишава пълномощията си “, акцентира финансовият министър.

„ Ние не можем да влезем в този звук. Президентът има свое тъкмо несъмнено място. Ако почитаме демокрацията всеки би трябвало да си остане на мястото, на което е “, посочи министър Горанов. Той добави, че ГЕРБ няма да завоюва, в случай че си тръгне Румен Радев.

Финансовият министър напомни хронологията на събитията: „ Прокуратурата смъкна доверието си от Радев. Радев след един ден разгласи, че смъква доверието си от държавното управление. Правителството би трябвало ли да не си приказва с него? “, пита Горанов.

Владислав Горанов разяснява и по какъв начин се стигна до измененията в Закона за хазарта. „ През декември получихме сигнали, които нямаше по какъв начин да станат без последици. Веднага се направи финансова ревизия. Ако през всички години имаше сигнал, че се случва нещо неправилно, чиновниците щяха да сигнализират. Държавните органи се основават, с цел да извършват избрани функционалности. Затова има разделяне на управляващите. По тази логичност министърът на превоза би трябвало да дава отговор за всяка злополука ". Горанов уточни, че е трябвало да бъде осведомен за протичащото се и то от хората, отговарящи съответно за хазарта. Комисията по хазарта включва доста институции. Която и да е от тях е можела да сезира за неправда, само че това не е направено “, посочи той.

" Макар и много нескопосано, само че и сътрудниците от Българска социалистическа партия, и ние защитихме в пленарна зала една теза за ограничение на достъпа до
хазарта. Но в случай че дадем единствено с една от игриге правото да разполага страната, най-печеливш ще бъде спортът ", съобщи финансовият министър.

По думите на Горанов от измененията в Закона за
хазарта, първият печеливш ще е българският народ, който няма да бъде подлаган на натиска да взе участие в хазартни игри. Най-големият печеливш в тази ситуация ще е българският спорт “, сподели той.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР