Управлението на трафика спестява пари и време, намалява вредните емисии(снимка:

...
Управлението на трафика спестява пари и време, намалява вредните емисии(снимка:
Коментари Харесай

Умното управление на трафика ще спести стотици милиарди


Управлението на трафика икономисва пари и време, понижава нездравословните излъчвания
(снимка: CC0 Public Domain)

Системите за интелигентно ръководство на трафика ще спестят на градовете по света общо 277 милиарда $ до 2025 година, най-много като понижават тапите, предвижда изследователската компания Juniper Research.

Очаква се повишаване с 55% на спестяванията по отношение на прогнозата за 2021 година, която е на стойност 178 милиарда $. Паралелно с това ще бъдат понижени и нездравословните излъчвания от трафика. Подобрението ще се дължи основно на подобряването на придвижванията по кръстовищата.

Според прогнозата на, над 95 % от 277-те милиарда $ през 2025 година ще бъдат спестени поради понижаване на тапите. Повече от 75% от спестяванията ще се осъществят в Северна Америка и Европа – резултат от по-големия размер на трафика и по-големите вложения в IoT технологии.

До 2025 година, съгласно отчета, средностатистическият водач ще прекарва с 33 часа по-малко в трафика всяка година, с помощта на взаимосвързани и автоматизирани светофари, изключително в региони с огромен трафик. Умните светофари ще ръководят трафика в действително време благодарение на модернизиран програмен продукт за разбор.
още по тематиката
Изследването твърди, че технологиите за свързване на транспортните средства към други инфраструктури(V2X), употребяващи клетъчна съгласуваност, ще са от решаващо значение за възстановяване на съществуващите услуги за.

Juniper Research предвижда, че свързаността V2X ще разреши на интелигентните платформи за ръководство на трафика да събират данни непосредствено от транспортните средства, вместо да разчитат на обичайните способи за премерване на трафика.

Анализаторите чакат и по-тясна интеграция на другите автомобилни услуги в интелигентното ръководство на трафика, по-специално. Инвестициите в тази сфера ще доближат 1 милиарда $ до 2025 година За съпоставяне, размерът на този пазар ще възлиза на 460 млн. $ през 2021 година

Според изследователката компания, интелигентното паркиране ще се концентрира върху връзката сред датчиците за паркиране, платформите за ръководство и крайните консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР