Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора, заяви в

...
Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора, заяви в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев не изключва коалиция между БСП, ДПС и ИТН

" Управлението на страната е упражнение за мъдри хора ", съобщи в предаването „ Тази неделя “ по БТВ някогашният президент Росен Плевнелиев. Според него, България ще види доста нови функции. А тези избори са били с висока изборна интензивност, по отношение на рецесията, в която се намира страната поради пандемията от ковид. По думите му, в този момент на ход са политиците, които би трябвало да потвърдят, че са държавници.
Плевнелиев счита, че поръчката за смяна е повече от ясна и от тук нататък следва тя да бъде осъществена. „ Всички българи би трябвало да си дадем сметка какво се случва освен при нас, само че и по света. Винаги съм казвал, че огромната борба не е сред ляво и дясно, а сред демократи и популисти , това е конфликтът в целия свят в последните години “, уточни Росен Плевнелиев.
 Плевнелиев е безапелационен: Българска социалистическа партия няма да завоюва избори през 2021 година Плевнелиев е безапелационен: Българска социалистическа партия няма да завоюва избори през 2021 година
Българска социалистическа партия няма да завоюва избори през 2021 година Това съобщи президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) в ефира на " Нова телевизия ". Според осъд...
Колкото по-бързо популистите дойдат на власт, толкоз по-бързо ще се отървем от тях.  Те стават статукво и идната борба ще е против тях “, предвижда някогашният президент. " ГЕРБ е първа политическа мощ – това е едно историческо достижение, длъжни сме да не го забравяме. От друга позиция систематичните партии, тези които имат вяра в институции, правила и полезности, към момента са болшинство. Антисистемните партии, назовавам ги още популистки, споделят, че ръководещите са мутри и мафия. Тези, които дават обещание смяна на системата, те са във напредък . Те не завоюваха тези избори от позиция на безспорното им число, ще им бъде мъчно да създадат държавно управление ", счита Плевнелиев.
" Имаме президент популист, който споделя, че ръководещите са мутри и дава обещание смяна на системата . Имаме три политически субекта в новото национално заседание – „ ИТН “ (ИТН), „ Изправи се! Мутри, вън “, и „ Демократична България “, които бих поставил в категорията на популистките партии. За всяка една от тях, в това число и за президента, следва да забележим по какъв начин те ще съумеят да осъществят обещанията си ", съобщи той. и добави, че партията, която искаше да се назова „ Няма такава страна “ с огромна възможност ще ръководи тази страна.
Референдумът през 2016 година е имал три искрено противоконституционни въпроса, съгласно Росен Плевнелиев. " Нека хората се замислят какво се криеше зад тези въпроси и какво щеше да се случи. Ако понижим дотациите на партиите на 1 лев това значи, че ги подаряваме на някакво подмолно финансиране. Ако имаме мажоритарни избори в два тура, това значи тирания на огромните партии. Ако желаеме мажоритарен избор на основния прокурор това значи безспорна тирания. Демокрацията се базира на баланс сред ползите на другите групи и сред институциите, а не налагане със мощ на неустойчиви във времето решения от името на народа “, добави Росен Плевнелиев.
Той предвижда, че бързи избори след тези, да вземем за пример през юли, ще доведат до по-големи изненади и по-голям безпорядък. " Почти съм уверен, че ще имаме държавно управление. Не изключвам коалиция сред, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ , дано не забравяме, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи постоянно са играли дружно “, разяснява Плевнелиев.
 Журналист: Първанов надмина Плевнелиев по злоба и лукавство Журналист: Първанов надмина Плевнелиев по злоба и лукавство
" Досега първенец беше Плевнелиев. Никой от някогашните президенти не беше бълвал толкоз огън и жупел против наследника си, колкото брачният партньор...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР