Управителят на Централната банка на Франция заяви, че оттеглянето на

...
Управителят на Централната банка на Франция заяви, че оттеглянето на
Коментари Харесай

Брекзит мести 2 500 финансови работни места и 170 млрд. евро във Франция

Управителят на Централната банка на Франция съобщи, че отдръпването на Англия от Европейския съюз е довело до пренасяне на съвсем 2500 финансови работни места и " минимум 170 милиарда евро активи " във Франция , оповестява " Гардиън ".

Лондон остава най-важният финансов център на континента , само че Амстердам, Дъблин, Франкфурт и Париж се пробват да привлекаткомпании , които желаят да останат дейни в еврозоната от 19 страни.

Пандемията на ковид направи още по-важно стимулирането на бизнес интензивността, поради тежките стопански резултати. " Въпреки пандемията, съвсем 2500 работни места към този момент са трансферирани и към 50 английски организации са разрешили преместването на активи в размер на минимум 170 милиарда евро (150 милиарда паунда) във Франция в края на 2020 година ", разяснява гуверньорът на банката Франсоа Вилероа дьо Галхау.

" Очакват се други премествания , които би трябвало да се усилят през тази година. По-специално Брекзит принуди Европа да развие своята финансова автономност ", разяснява той.

Европейски Съюз ще разреши на клиринговите къщи в Лондон да работят на целия континент в продължение на 18 месеца , защото съюзът няма лични институции, които могат да се съпоставят. След приключването на този период обаче финансовите транзакции в евро на доктрина ще би трябвало да бъдат уредени в границите на Европейски Съюз.

В допълнение, " същинският " финансов съюз " би трябвало да ни разреши по-добре да активизираме спестявания ". Той упорства, че опцията, предоставена от Брекзит , се употребява за основаване на функционален " съюз на финансовите пазари " в Европейски Съюз .

Борис Джонсън призна през декември, че договорката за Брекзит с Европейски Съюз " не стига толкоз надалеч, колкото бихме желали ", като разрешава достъп до пазарите на Европейски Съюз за финансови услуги, макар че по-късно финансовият министър на Обединеното кралство Риши Сунак показа вероятността за усъвършенстван достъп.
 Европейски Съюз търси способи за пренасяне на еврофинансовите услуги от Лондон
Европейски Съюз търси способи за пренасяне на еврофинансовите услуги от Лондон

Европейска комисия: Кризата с COVID-19 акцентира уязвимостите в доминираната от долари интернационална финансова система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР