Управителят на Саудитската национална банка, основният акционер на изпадналия в

...
Управителят на Саудитската национална банка, основният акционер на изпадналия в
Коментари Харесай

Управителят на Саудитската национална банка подаде оставка

Управителят на Саудитската национална банка, главният акционер на изпадналия в усложнение банка Credit Suisse, която беше изкупена този месец, подаде оставка , се споделя в изказване от през вчерашния ден, представено от АП.

Бордът на шефовете на саудитската банка " одобри оставката " на Аммар Алхудайри " заради персонални аргументи ", се споделя в изказването, оповестено на саудитската фондова борса.

Акциите на Credit Suisse се сринаха на 15 март, откакто Алхудайри съобщи, че саудитската банка няма да усили каузи си от 9,8% заради регулаторни ограничавания.

На идващия ден Credit Suisse нарастна на фондовата борса, откакто получи избавителна помощ от 54 милиарда $ от централната банка на Швейцария в опит да възвърне доверието на вложителите.

Но опасенията за положението на по-широкия финансов бранш доведоха до поглъщането й от локалния съперник UBS на 19 март.

След мненията си Алхудайри се опита да омаловажи това, което дефинира като " суматоха ".

" Ако погледнете по какъв начин целият банков бранш спадна, за жалост доста хора просто си търсеха оправдания ", сподели той пред телевизия CNBC.
 Успокоението към Credit Suisse не търпя дълго
Успокоението към Credit Suisse не търпя дълго

Срив на акциите и на UBS, която остава единствената световна швейцарска банка

" Това е суматоха, малко суматоха. Смятам, че тя е изцяло неоправдана, без значение дали става въпрос за Credit Suisse или за целия пазар. "

Миналата седмица Wall Street Journal заяви, че инвестицията на Саудитската национална банка в Credit Suisse на стойност 1,5 милиарда $ е направена по разпореждане на фактическия държател на кралството Мохамед бин Салман.

В него се споделяше, че някои чиновници в саудитския държавен капиталов фонд са считали, че този ход " е прекомерно опасен... повдигайки правни въпроси и капацитет за огромни бъдещи загуби ".
 CNN: UBS купува Credit Suisse в опит да спре банковата рецесия
CNN: UBS купува Credit Suisse в опит да спре банковата рецесия

Това усвояване стана допустимо с поддръжката на швейцарското федерално държавно управление

В изявление за Агенция Франс Прес след мненията на Алхудайри саудитският министър на финансите Мохамед ал-Джадаан не разяснява съответни финансови институции, само че съобщи, че " голям брой провали ", в това число в регулаторната област, са подхранили проблемите в банковия бранш, " без значение дали става въпрос за контрол, за ръководство, за централизация, за противоречие сред активите и пасивите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР