Управителят на Нетера е избран за зам.-председател на организациятаКонкуренцията и

...
Управителят на Нетера е избран за зам.-председател на организациятаКонкуренцията и
Коментари Харесай

Невен Дилков зае висока позиция в телеком асоциацията ECTA

Управителят на Нетера е определен за зам.-председател на организацията

Конкуренцията и честният труд ще победят монополите, съобщи Невен Дилков
(снимка: Татяна Чорбаджиева / предоставена от Нетера)

Невен Дилков, създател и шеф на Нетера, е определен за зам.-председател на Съвета на шефовете на Асоциацията за европейски конкурентни телекомуникации (ECTA – European Competitive Telecommunications Association), оповестиха от компанията.

ECTA е неправителствена организация с над 20-годишна история. Тя съставлява ползите на стотици телекомуникационни оператори и снабдители на цифрови решения в цяла Европа. Асоциацията отстоява регулаторния и търговски интерес на своите членове, като гарантирането на обективна регулаторна среда и конкуренция при равни условия.

„ В Европа има огромна потребност от възстановяване на конкуренцията на телеком пазарите и ECTA, като главен представител на ползите на дребните и междинни оператори в Европа, ще продължи да работи с Европейската комисия и парламент този развой да продължи и да е доста по-успешен ”, съобщи Невен Дилков.

ECTA работи интензивно с европейските институции и националните държавни управления, с Органа на европейските регулатори за електронни известия (BEREC) и националните регулаторни органи, с Европейската организация за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA), органите по конкуренция и други европейски и национални организации. Целта на организацията е да подсигурява, че политиките и законите предизвикват конкуренцията, потреблението и развиването на електронните връзки.
още по тематиката
„ Поемам ангажимент към всички в промишлеността да давам своя принос и да оказвам помощ за основаване на доста по-добри условия на всички пазари в Европа ”, добави Невен Дилков. Той има вяра, че конкуренцията и честният труд ще победят монополите на всички места.

Като създател на един от първите самостоятелни снабдители на интернет в България, Невен Дилков има близо 25-годишен опит в телеком промишлеността. Той е член на Борда на шефовете на ECTA от 2018 година, а на 30 март 2020 година е определен за негов зам.-председател.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР