Управителният съвет на електроснабдителната мрежа на щата Тексас Ercot обяви,

...
Управителният съвет на електроснабдителната мрежа на щата Тексас Ercot обяви,
Коментари Харесай

Уволниха шефа на енергийната мрежа на Тексас след масовия режим на тока

Управителният съвет на електроснабдителната мрежа на щата Тексас Ercot разгласи, че е взел решение да приключи контракта на изпълнителния шеф на сдружението Бил Магнес, съобщи Уол Стрийт Джърнал.

Решението идва по-малко от месец откакто извънредно студено за района време докара до всеобщо прекъсване на електроцентралите в щата и всеобщ режим на тока в продължение на няколко дни. Повече от 4,5 млн. жилища и бизнеси бяха оставени без ток, а 70 души починаха в резултат на ниските температури.

Магнес, който е отпред на компанията от 2016 година, е получил 2-месечно предупреждение, като в този интервал ще продължи да упражнява длъжността си под надзора на регулатори, които ще се концентрират в реформирането на системата, тъй че да се избегнат сходни опасности.

В средата на февруари извънредно ниски температури достигащи -19 градуса доведоха до блокирането на работата на редица енергийни централи – както за възобновима сила, само че главно ТЕЦ-ове, работещи на газ, които обезпечават над 70% от електричеството на щата. Това, както  и нарасналото ползване на електричество, доведоха до дестабилизиране на мрежата, а компанията взе решението да вкара режим на тока.

По време на чуване в американския парламент Магнес бе приветстван от някои от законотворците, че е предотвратил по-сериозно утежняване на мрежата, само че също беше подложен на критика, че не е направил задоволително по превантивната подготовка на централите и доставчиците на газ, чиито уреди като компресорни станции  не са издържали на зимните условия.

Председателят на щатския регулатор, който следи работата на Ercot, също подаде оставка по-рано тази седмица.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР