Upper Austria Ladies Linz, втори квалификационен кръгВиктория Томова – Анастасия

...
Upper Austria Ladies Linz, втори квалификационен кръгВиктория Томова – Анастасия
Коментари Харесай

Томова победи финалистка от Шлема и е в основната схема в Линц


Upper Austria Ladies Linz, втори квалификационен кръг

Виктория Томова – Анастасия Павлюченкова 6-3, 4-6, 6-3

Виктория Томова се класира за главната скица на WTA 250 шампионата в Линц след победа в три сета над Анастасия Павлюченкова. След мощното начало равнището на българката спадна доста във втората част, само че след това международната №101 преоткри правилния темп и отстрани финалистката от Ролан Гарос 2021.

Двубоят стартира по доста завладяващ метод, като в началните шест гейма никоя от съперничките не завоюва подаването си. Томова съумя да вземе самодейността, като първа затвърди пробива си и направи резултата 4-3 в своя изгода. Това се оказа началото на доста мощна серия за първата ни ракета. Българската тенисистка още веднъж проби сервиса на съперничката си, след което избави брейкпойнт и се възползва от опцията да сервира за сета, надделявайки с 6-3 в откриващата част.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет стартира доста по-добре за Павлюченкова. Томова пропусна два брейкпойнта, а незабавно по-късно рускинята осъществя ранен пробив и натрупа задатък от 3-0. Това обаче не обезвери международната №101, която преоткри ритъма си от първия сет и възвърне равенството. За страдание Павлюченкова стигна до нов пробив и направи резултата 5-3 в своя изгода, а след това двете си размениха по още един брейк и по този начин рускинята се наложи с 6-4.

Заключителният сет стартира по допустимо най-хубавия метод за Томова, която реализира пробив, а след това го затвърди и усили задатъка си на 2-0. Павлюченкова имаше късмет да изравни, само че в четвъртия гейм българката избави брейкпойнт и още веднъж завоюва подаването си.

Първата ни ракета стигна до мачбол при 5-3, който обаче бе отразен от Павлюченкова. Въпреки това обаче Томова продължи да слага рускинята напрегнат и в последна сметка стигна до нов пробив, с който оформи крайното 6-3, 4-6, 6-3 в своя изгода след тъкмо 2 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР