Уорън Бъфет не е единственият инвестиционен гуру в семейството си.

...
Уорън Бъфет не е единственият инвестиционен гуру в семейството си.
Коментари Харесай

Младият Бъфет тази година изпревари Berkshire Hathaway

Уорън Бъфет не е единственият капиталов гуру в фамилията си. Акциите на Boston Omaha, обществено търгувана холдингова компания, съсобственост на племенника-внук на Бъфет - Алекс Бъфет Розек, изпреварват Berkshire Hathaway през тази година, предава. 

Акциите на Boston Omaha са нарастнали с 21,7% от началото на годината до момента, надминавайки надлежно с 19,7% и 19,4% облагите на Berkshire Hathaway от клас А и В. И двете генерации Бъфет изпреварват покачването на показателя S&P 500 с 18% до момента през 2021 г. 

Розек, който е съизпълнителен шеф и съпредседател на Boston Omaha, няма дълготраен опит като Уорън Бъфет. Освен това пазарната стойност на Boston Omaha е малко под 1 милиард $, до момента в който тази на Berkshire Hathaway е над 625 милиарда $.

Но тези, които имат вяра, че Розек е наследил положителната работа на Бъфет на пазарите, могат да отбележат хода на Boston Omaha от миналата седмица. Холдинговото сдружение е продало 447 804 акции на Dream Finders Homes на обща стойност 8,7 млн. $. Според документите, подадена в Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати (SEC), в този момент тя има 4,4 милиона акции на строителя на жилища посредством дъщерни сдружения.

Boston Omaha, който остава третият по величина вложител в Dream Finders, също беше един от първите му вложители. Той купи 12 милиона $ привилегировани акции през май 2019 година Dream Finders излезе на борсата през януари 2021 година, когато скъпите му бумаги бяха на цена от 13 $. Boston Omaha закупи 120 000 акции на Dream Finders на цената на първичното обществено предложение, а останалите елементарни акции бяха добити посредством конвертиране на желани дялове. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР