Унизителна загуба с 44 точки разлика от Русия записаха баскетболистите

...
Унизителна загуба с 44 точки разлика от Русия записаха баскетболистите
Коментари Харесай

Баскетболистите ни загубиха от Русия с 44 точки разлика

Унизителна загуба с 44 точки разлика от Русия записаха баскетболистите ни в среща от международните квалификации, играна в Ботевград. Поражението с 60:104 е най-тежката загуба на националния ни отбор за последните 17 години, когато губим с 45 точки от Литва.
 България победи Босна и резервира шансове за Световното по баскетбол
Русия ни вкара 18 тройки от 31 опита - 58%. Българите имаха едвам 3 сполучливи от 18 стрелби, което е под 17%. Гостите господстваха изрично и в подкошието с 42 битки против по-малко от половината - 19, за " лъвовете ".

В този мач българите бяха без звездата си Александър Везенков, Станимир Маринов, Дий Бост и контузените Цветомир Чернокожев и Станислав Ваклинов. Русия също беше без звездите си, като цели девет съществени играчи на селекционера Сергей Базаревич отсъстваха.

" Мога единствено едно нещо да кажа – играхме салбо в отбрана и в нахлуване. Започнахме мача извънредно меко в отбрана - завършихме с 52 точки на полувремето и единствено пет фала, като петия беше 5 секунди преди края. Спокойно мога да кажа, че в отбрана съвсем не сме играли. Отделно, в нахлуване организацията ни беше слаба. Трудно си създавахме положения за пукотевица, а би трябвало да отчетем и високия % пукотевица на съперника. На тази база се получава и огромната разлика.

Много скърбя, че през днешния ден изглеждахме по този метод. Едно от нещата, на които подчертавах на играчите е, че последните усещания са най-трайни, а за жалост през днешния ден бяхме радикално разнообразни от представянерто си в последните три години ", разяснява селекционерът Любомир Минчев пред Българска национална телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР