Университетът в Кейптаун потвърди чрез изявление, подписано от неговия заместник-ректорът

...
Университетът в Кейптаун потвърди чрез изявление, подписано от неговия заместник-ректорът
Коментари Харесай

Пожар унищожи безценна колекция в университетска библиотека в Южна Африка

Университетът в Кейптаун удостовери посредством изказване, подписано от неговия заместник-ректорът Мамокети Факенг, че хиляди творби, в това число повече от 70 000 изявления и към 3500 кино лентата с извънредно значение за африканските проучвания са били " погълнати от пламъци ", оповестява " Дойче веле “.
Това е архивът и изявленията, които се съхраняват в библиотеката „ Джагър “ (известна още като читалня Джагър), където се намират скъпи антични книги и ръкописи за африканския континент. „ Имаше значима сбирка за езици от, дарена на университета през 50-те години, която включваше религиозни и учебни текстове, както и речници и граматика “, споделя заместник-ректорът на тази известна просветителна институция, считана за най-хубавия университет на континента и учреден през 1829 година
 92-годишната баба Недялка чете по 10 книги на месец 92-годишната баба Недялка чете по 10 книги на месец
92-годишна жена е най-възрастният четец на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски ” в Асеновград. Недялка Станчева е роден...
„ Някои от заглавията в тези сбирки, оповестени през 19-ти и началото на 20-ти век, бяха извънредно редки “, оплака се Факенг. В момента университетът е съумял единствено да направи предварителна оценка на вредите. По-късно, откакто постройката бъде оповестена за безвредна, ще бъде оповестен цялостният лист на изгубените творби.
Пожарът, унищожил скъпата библиотека „ Джагър “, избухна в неделя сутринта на ската на близката планина Трапеза, която е част от националния парк със същото име и е една от най-представителните туристически атракции в Южна Африка.
След това се популяризира в кампуса на университета и околните жилищни квартали, които се наложи да бъдат евакуирани. Напредването на пламъците беше овладяно едвам към следобеда на идващия ден, само че пожарникарите останаха да работят в региона и през днешния ден, пробвайки се да следят и управляват евентуални нови огнища.
Лице на към 30 години е задържано в неделя като хипотетичен причинител на пожара. Унищожени са 650 хектара гора, а повече от дузина исторически здания в Кейптаун, изключително в кампуса на Университета, са съществено повредени. 
 Тайната библиотека в тибетския манастир Сакя (СНИМКИ) Тайната библиотека в тибетския манастир Сакя (СНИМКИ)
Библиотеката в тибетския манастир Сакя е открита през 2003 година Гигантската библиотека съхранява над 84 хиляди свитъци. Тя е зазидана в сте...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР