Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната

...
Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната
Коментари Харесай

Колко струва образованието в най-добрия университет в САЩ?

Университетът Принстън за поредна година заема челната позиция в тазгодишната ранглиста на колежите на U.S. News, следван от Харвард, Кълъмбия, Масачузецкия софтуерен институт и Йейл. Проучването на организацията е обхванало общо 1900 висши образователни заведения в Съединени американски щати, от които в класациите попадат 1400 от тях, които са подредени според от това дали оферират по-скоро академично обучение или образование в свободните изкуства, както и според от географското им местонахождение.

Принстън още веднъж е оценен високо в категории като съотношението на преподавателите към учащите се (едно към пет), високия дял на сполучливо приключилите и високия дял на даренията на приключилите, откакто към този момент са се осъществили. Но образованието във висшето образователно заведение надалеч не е на ниска цена, демонстрира изследване на Market Watch. Цената за образователната 2019-20 година възлиза на 73 450 $ на учащ се, което прави малко по-малко от 300 хиляди $ за четиригодишен интервал на една бакалавърска степен. Разбивката на разноските на уеб страницата на Принстън демонстрира, че, предстоящо, най-големият дял от тях е за самото образование - 51 870 $, след което е наемът на стая в кампуса (10 090 долара) и комуналните разноски (7 060 долара).

За образование в Харвард, който заема втората позиция в класацията, размерът на годишната такса е подобен. Сайтът на висшето образователно заведение показва, че, с включени персоналните разноски на един учащ се, разноските на човек могат да доближат сред 73 800 и 78 200 $, като за разлика от Принстън таксата за образование е по-ниска - 47 730 $, само че цената на стая в кампуса и на комуналните услуги са релативно сходни, надлежно 10 927 и 6 755 $.

Не е наложително обаче студентите да изплащат цялостната цена, като съгласно ръководителят на поделението за култивиране на данни на U.S. News Робърт Морс: " Принстън имат великодушна политика за финансова поддръжка ". А макар че едвам 4% от висшистите приключват с някакъв дълг, чиято медианна стойност е единствено 7 500 $, самият университет предлага разнообразни разновидности за кредитиране на част или цялостния размер на таксите за образование при годишна рента от 6%.

Първите 10 университета в класацията са, както следва:

1.Принстън

2. Харвард

3. Кълъмбия

3. Масачузецкия софтуерен институт (поделя си позицията с Кълъмбия)

5. Йейл

6. Станфорд

6. Чикагския университет

6. Университета на Пенсилвания (поделя си позицията със Станфорд и Чикагския университет)

9. Северозападния университет

10. Дюк

10. Джон Хопкинс (поделя си позицията с Дюк)
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР