Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) е попълни всички

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УниБИТ) е попълни всички
Коментари Харесай

Близнаци и шестици качиха приема в УниБИТ до 107%

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ) е попълни всички бройки в професионалните посоки, в които е упълномощен. Всички места за заети на 107%, поради приема на близнаци и на кандидат-студенти, които са имали идентични балове.



За 17-та поредна година УниБИТ е водач на просветителния пазар в България. Специалността " Архивистика и документалистика " е едно от най-търсените тази година - 17 претенденти са мерили мощ за 1 място. Второто място си разделят специалностите " Комуникации и информиране " и " Обществени политики и практики ".

Конкуренцията е била мощна и в компютърните специалности, тъй като образованието в тях се води от експерти, идващи от влиятелни IT компании. А огромна част от студентите стартират да работят още от средата на втори курс.

През последните години обаче, рекордьори в това отношение са специалностите " Национална сигурност " и " Национална сигурност и културно-историческо завещание ", в които за едно място се състезават сред 22 и 25 индивида.

Припомняме, че у нас съществува Рейтингова система на висшите учебни заведения, която демонстрира разпределението по специалности в 52 университета. Съществуват обаче рецензии към този механизъм за оценка, защото университети към които няма интерес даже за отпуснатите места държавна поръчка, заемат челните позиции в класациите. Ето за какво от академичната общественост оферират най-търсените висши учебни заведения да бъдат оценени най-високо, а тези, които остават без студенти, да са в дъното на листата с влиятелни висши учебни заведения.

" Да учим в България е влиятелно " и това една патриотична самодейност на в. „ Стандарт ”, акцентират от УниБИТ. Всеизвестен факт е, че България има демографска рецесия, а през последните 10 години над 1/3 от българските младежи се ориентират към западни университети. Въпреки това образованието в няколко висши учебни заведения у нас продължава да е влиятелно. Ето за какво всички преподаватели, докторанти, студенти и административни чиновници в тези университети са впрегнали напъните си, с цел да притеглят младежите. Според професорите в над 25 български висши учебни заведения, които преподават и в едни от най-престижните английски и американски колежи, родното обучение е конкурентно на международното и дава същите благоприятни условия за професионална реализация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР