Университетът Акдениз в турската провинция Анталия е разработил лекарствен продукт,

...
Университетът Акдениз в турската провинция Анталия е разработил лекарствен продукт,
Коментари Харесай

Университетът Акдениз разработва защитен спрей срещу новия коронавирус

Университетът Акдениз в турската провинция Анталия е създал лекарствен артикул, който който може да се употребява и под формата на предпазен спрей против новия.
За основа на препарата е употребен протеинът, създаден от листата на тютюневото растение " Nicotiana benthamiana " посредством система за преходна експресия, оповестиха от университета.
Д-р Тарлан Мамедов, от факултета по земеделие и член на Съвета по ваксини на Биотехнологичния институт и неговият екип създават лекарството.
Мамедов изясни, че работят върху ангиотензин-конвертиращия ензим 2 (АСЕ2), който, в случай че се употребява като спрей, е от огромно значение за попречване на проникването на вируса в клетката.
Той означи, че намаляването на този ензим, който е блокиран от вируса на COVID-19 в организма, води до обилни проблеми със здравето на индивида. Ензимът е в дребни количества при множеството пациенти в отделенията за интензивно лекуване.
С помощта на системата за преходна растителна експресия е реализиран висок % на произвеждане на този ензим, сподели Мамедов и добави, че откривателите имат подготвеност да го пуснат в приложимост в границите на четири месеца, с цел да спасят живота на хората, заяви уеб сайтът A news.
„ Тези протеини, които произвеждаме от растението, могат да се употребяват при лекуване както под формата на спрей, по този начин и под формата на инжекции “, изясни той.
В допълнение към защитните свойства на тези протеини, препаратът може да се ползва против COVID-19 и да се употребява за лечебни цели, в случай че се създава под формата на инжекции, означи Мамедов, като акцентира, че за тази цел би трябвало да се
 Кучетата надушват с 96% акуратност инфектирани с ковид Кучетата надушват с 96% акуратност инфектирани с ковид
Специално подготвени медицински кучета могат да разпознаят с акуратност до 96%, позитивни проби от ковид твърди ново изследване. Изсл...
организира изследване от фаза 1.
Според учения, основаните на протеини ваксини имат преимущества пред другите, защото са ефикасни против другите разновидности на ковид.
" Произведохме няколко разновидността на ваксина въз основа на рекомбинантен протеин ”, сподели Мамедов. Тестовете върху животни демонстрираха, че тези антигени създават антитела с висок титър при мишки. Това допуска, че създаваните в растението протеини са обещаващ претендент за ваксина.
При опитите с живи ваксини е открито високо равнище на инхибиране на попадането на живия вирус в клетката и в случай че бъде предоставена нужната финансова поддръжка, учените имат подготвеност да преминат към други етапи на изследванията, сподели Мамедов.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР