Универсалните свойства на меда са познати по цял свят. Медът

...
Универсалните свойства на меда са познати по цял свят. Медът
Коментари Харесай

9 неща се случват в тялото ни, когато ядем мед всеки ден

Универсалните свойства на меда са познати по целия свят. Медът има антибактериално деяние и може да се приложи като мазило за ранички и кожни проблеми, може да се употребява и прибавя към храни и питиета. Той участва като съставна част в голям брой козметични артикули. Понякога е отличен сурогат на елементарната захар, като е и по-полезен от нея. Ако го консумираме по-често, може доста да подобрите здравето си.

Сега ще видите 9 изгоди от всекидневната консумация на мед. Ето кои са те: 

1. Чрез медът си набавяте сила

Още от ставането си от сън можете да се подсилите с няколко лъжички сладостен мед. Той ще ви даде тонус и мощ. Ако упражнявате по-интензивно, може да разтворите 2 супени лъжички мед в две чаени чаши вода. Изпийте го преди да започнете тренировката и ще придобиете мощ и устойчивост. Той ще увеличи равнището ви на глюкоза, само че няма да провокира внезапен захарен потрес на организма.

2. При гастритни проблеми

Когато имате нервозен корем и са ви разкрили гастрит или рефлукс, медът може да облекчи неприятното възприятие на връщане на храната към хранопровода и гаденето. Той е богат на ензими, които са потребни за стомашно-чревния тракт. Когато имате някакъв сходен стомашен проблем, прибавете към меда канела и лимон и консумирайте заран на гладно. Ще усетите облекчение на болките.

3. Укрепва съня

Супена лъжичка мед форсира произвеждането на хормона на съня мелатонин. А той е от значително значение за повишение на качеството на сън. Затова преди лягане не пропускайте да вземете дребната доза мед, която ще понижи безсънието.

4. Подобрява паметта и концентрацията

При постоянна приложимост на мед, ще усетите очевидно усъвършенстване на паметта. Концентрацията ви ще е доста по-добра, тъй като медът има функционалността да понижи оксидантния стрес в мозъка.

5. Сваляне на килограмите

Ограничете елементарната захар в менюто си и я заменете с мед. ви ще се ускори, които ще е причина за понижаване на тежестта. Но това ще стане в случай, че не прекалявате с меда. Просто го добавяйте като подсладител в питиета като чай или вода.

6. Подсилва имунната система

Медът служи за предварителна защита на подли болести на сърцето и черния дроб. Той може да ограничи разпространяването на неприятни вирусни инфекции.

7. Сваля  холестерола

Медът, подправен с канела отстранява неприятният холестерол за сметка на положителния.

8. Действа успокояващо на астмата

Ако имате астматични проблеми, медът ще ги потисне и ще понижи възпалението на дихателните пътища

9. Действа регулиращо на кръвната захар

Ако страдате от диабет, преди да употребявате мед се консултирайте с доктор. Но изследванията потвърждават, че медът понижава захарта в кръвта при двата вида диабет.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР