United Media, част от фокусирания върху Югоизточна Европа доставчик на

...
United Media, част от фокусирания върху Югоизточна Европа доставчик на
Коментари Харесай

Новият собственик на Vivacom изкупи изцяло лейбъла на Лепа Брена

United Media, част от фокусирания върху Югоизточна Европа снабдител на медийни и телекомуникационни услуги United Group, е придобил оставащите 49 % от сръбската звукозаписна компания Grand Production от съсобствениците ѝ Александър Попович и певицата Лепа Брена. Новината оповестяват локални медии, представени от SeeNews.

United Group подписа и контракт за придобиване на българския телеком Vivacom против €1,2 милиарда.

Очаква се договорката за лейбъла да бъде завършена до края на годината. Двамата съоснователи ще получат общо €15 милиона за техния дял от 49 %. През 2014 година Попович и Лепа Брена продадоха другите 51 % още веднъж на United Media, като цената бе същата.
 Vivacom има нов притежател
Vivacom има нов притежател

По неофициална информация договорката е за €1,2 милиарда

Както стана ясно преди дни, българският телекомуникационен оператор Vivacom има нов притежател. Очаква се договорката да завърши през второто тримесечие на 2020 година след приемане на нужните регулаторни утвърждения. Придобиването ще бъде финансирано посредством композиция от нов заем и лични средства от UnitedGroup, която е благосъстоятелност на BCPartners.

Наскоро United Group закупи и хърватския телеком Tele2 против €220 милиона.

United Group е най-голямата кабелна компания в Сърбия, като има бизнес и в други страни в района, като разказва себе си като " най-големият различен телеком снабдител в страните, съставящи някогашна Югославия ". Тя бе благосъстоятелност на KKR, само че американският фонд продаде мажоритарния дял на BC Partners преди година. Кандидат за нея бе Петр Келнер, който закупи бизнеса на Telenor в района и изиска да купи " Нова телевизия ", само че получи отвод от Комисията за защита на конкуренцията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР