United Group получи одобрението на Европейската комисия за закупуване на

...
United Group получи одобрението на Европейската комисия за закупуване на
Коментари Харесай

Новият собственик на Vivacom придобива гръцки телеком

United Group получи утвърждението на Европейската комисия за закупуване на Forthnet S.A., прочут снабдител на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция. Одобрението на Hellenic Telecom and Post Commission (Гръцка комисия за телекомуникации и пощенски услуги) се чака преди завършването на договорката, оповестиха от компанията.

" Навлизането на United Group на гръцкия пазар е следващата значима стъпка в европейската й тактика за разгръщане и тя в допълнение затвърждава позицията си на водач в промишлеността, опериращ в осем страни в района ", споделят оттова.

Одобрението за гръцката договорка идва няколко седмици след придобиването на българския водещ телекомуникационен оператор Vivacom и на Tele2 Croatia по-рано тази година. Това е третата огромна договорка на United Group, откогато тя стана част от капиталовия фонд BC Partners през март 2019 година
 Vivacom към този момент публично има нов притежател
Vivacom към този момент публично има нов притежател

United Group закупи телекомът в договорка за 1,2 милиарда евро

Forthnet е водещ снабдител на услуги за домашно развлечение и връзки в Гърция, с доходи от 260 милиона евро. Неговите 1 000 чиновници обезпечават услуги на съвсем 700 000 клиента и над 40 000 компании.

Оперирайки както в телекомуникационния, по този начин и в медийния бранш, платформата United Group сплотява водещите оператори и продуцентите на най-хубавото наличие в Югоизточна Европа и ще приключи годината с над 10 милиона консуматори и повече от 11 хиляди чиновници.Придобиването на Forthnet ще усили размера на United Group до 1.7 милиарда евро проформа годишни доходи.

" С ясна визия и тактика за бъдещето, United Group придобива още един оператор в района за да дава най-новото потомство телеком и най-хубавото интернационално и локално наличие на пазар от 38 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят ", показват от компанията.
 Mergermarket: Петр Келнер може да продаде Теленор
Mergermarket: Петр Келнер може да продаде Теленор

Едва две години след я закупи от норвежката група
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР