Унищожавайки противопоставянето между греха и святостта, Западната църква се потапя

...
Унищожавайки противопоставянето между греха и святостта, Западната църква се потапя
Коментари Харесай

Ватикана като адска пародия на Църквата Христова

Унищожавайки опълчването сред прегрешението и святостта, Западната черква се потапя в Содом

Френските епархии на Католическата черква внесоха " оферти от вярващите на Франция " във Ватикана преди огромния синод, който би трябвало да се организира през 2023 година Според специалисти " католическата черква на Франция в никакъв случай не е приемала толкоз коренно новаторски текст ". Документът включва оферти за унищожаване на целибата /безбрачието/, ръкополагане на дами и унищожаване на всевъзможни ограничавания за лицата, „ отлъчени от християнските тайнства “, по-специално хомосексуалистите.

„ Не започнахме да поправяме наличието на документа, направен вследствие на синодални съвещания в епархиите, в името на чуване на мненията и неприкритост. Последното нещо, което желаеме, е хората да кажат, че не са били чути. Нямаше нищо скрито от почитание към синодалната самодейност “, разяснява свещеник Александър Жоли от Троа, който отговаряше за систематизирането на предложенията.

Документът провокира бурна полемика измежду френската католическа общност в интернет. Някои коментатори приканиха да не драматизират обстановката, смятайки предаването на нетрадиционни оферти за демонстрация на „ демократичните” (?) френски епископи, само че множеството одобриха случилото се за сигнал за пробуждане.

„ Пред нас е мнението на тези, които Ватикана е желал да чуе. По този способ отиваме напряко към схизмата, тези оферти не идват от френски католици, а от съответни епископи-кариеристи “, написа коментатор под прякора Кловис /Clovisus/.

Тези думи имат бездънен смисъл. Изпращането от френските епископи на „ обръщение “ с оферти в отбрана на извращенията на човешката природа напълно не е първото по рода си събитие. Още по-рано " дейните малцинства " започнаха да излизат със своята ЛГБТ проповед в католическите църкви на Германия, Съединени американски щати и други западни страни.

През 2021 година повече от 70 немски католически духовници и към 270 немскоговорящи богослови от Австрия, Швейцария и Холандия приготвиха петиция, в която желаеха да се преразгледа формалната позиция на Католическата черква във връзка с представителите на така наречен ЛГБТ общественост ( лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, трансвестити).

В началото на 2022 година 125 чиновници на Католическата черква в Германия проведоха митинг в поддръжка на хомосексуализма. А през март 2022 година немският кардинал Райнхард Маркс отиде още по-далеч – той отслужи „ странна литургия “ и се изрече в поддръжка на концепцията за „ църковно включване “ (термин, заимстван от сатаниста Шваб). Освен това той призна, че " благославя " еднополовите двойки. Той изисквада спре католицизма да преглежда хомосексуалността като грях.

В началото на юни 2022 година Америка, авторитетно католическо списание, издавано от американските йезуити, разгласява публикация, озаглавена „ Католическата черква се нуждае от ЛГБТ светци “ от Джим Макдермот, асоцииран редактор на изданието. Той разкритикува третирането на ЛГБТ групата като хора, извършващи смъртен грях и съобщи, че те би трябвало да имат... " собствен личен светец ".

За набожен християнин, както и за набожен евреин, както и за всеки естествен човек, без значение от каква религия е, тези апели звучат чудовищно. Законът на Мойсей санкционира хомосексуалните сношения със смъртно наказване. Библията споделя: „ И Господ заваля върху Содом и Гомор сяра и огън от Господа от небето и събори тези градове и цялата тази област, и всички поданици на тези градове, и [всичкия] напредък на земята. ”

Светът на католицизма бързо измина дълъг път от момента, когато през 2008 година папа Бенедикт XVI назова хомосексуалността опасност за цялото човечество. И през днешния ден се предлага да се разгласи „ опасността за човечеството “ за универсална норма. Религиозното дезертьорство непреклонно обзема католическия свят.

Нека разгледаме по-отблизо каква политика против ЛГБТ извращенията води през днешния ден главата на така наречен Свети трон папа Франциск. Докато към момента е архиепископ на Буенос Айрес, той поддържа легализирането на еднополовите " партньорства ". След като става папа, той продължава да извършва същата стратегия.

„ Хомосексуалните хора имат право да бъдат в семейство. Те са Божии деца и имат право на семейство. Никой не би трябвало да бъде изключен или каран да страда поради това “, съобщи Франциск през 2020 година, отхвърляйки Писанието.

На фона на рухването на папския престол в бездната, гласът на всички откровено вярващи западни християни, които са възмутени от предизвикателния отвод от вярата, беше някогашният общоприет секретар на Ватикана и някогашен апостолски нунций в Съединените щати, архиепископ Карло Мария Вигано. През 2018 година той написа отворено писмо до папа Франциск, в което упрекна понтифика в прикриване на педофилия измежду най-висшите католически йерарси и изиска оставката на главата на Ватикана.

Оттогава смелият архиепископ неуморно разобличава отстъпничеството на „ Светия трон “. През 2020 година Карло Мария Вигано съобщи, че папата построява „ адска подигравка на Църквата на Христос “, следвайки хомосексуалната стратегия на „ новия международен ред “.

Може ли набожен християнин да оспори тази последна присъда над отстъпниците?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР