УниКредит Булбанк получи приза Банка на годината 2021 в България

...
УниКредит Булбанк получи приза Банка на годината 2021 в България
Коментари Харесай

В класацията на списание The Banker за 2021: УниКредит Булбанк е Банка на годината в България

УниКредит Булбанк получи наградата " Банка на годината 2021 " в България от интернационалното списание The Banker, част от групата на Financial Times. Изданието отличи банката, оценявайки поддръжката, която е оказала на своите клиенти през извънредно предизвикателната и сложна година в условия на Covid-19. Това включва дейности като наложения мораториума и приложените самостоятелни решения за клиенти във високорисков бранш, както и даване на разнообразни благоприятни условия за поддръжка на дребни и междинни предприятия. Оценена беше и обществената ангажираност на банката, която подкрепя взаимно с Министерството на здравеопазването двете най-големи лечебни заведения в България в усилената им битка против пандемията.

" Приемаме водещата си позиция на пазара като задача да работим по виновен метод в поддръжка на нашите клиенти, само че и на обществото и стопанската система като цяло. Наш главен ангажимент е да подкрепим другите аспекти на устойчивото развиване като застанем зад положителните планове на клиентите ни и посредством старт на начинания, които да ускорят вътрешната промяна към по-зелена организация ", разяснява Цветанка Минчева, основен изпълнителен шеф и ръководител на УС на УниКредит Булбанк.

УниКредит Булбанк се утвърди като водач в региона на устойчивите артикули и услуги, свързани с околната среда, обществените действия и ръководството (ESG) на българския пазар. Сред зелените начинания на банката са опцията за заеми на МСП за енергийно ефикасни вложения, както и микрокредитиране с понижен лихвен % за по-слабо застъпени групи измежду бизнесмените, в това число дами и възрастни бизнесмени.

Според екипа на The Banker, последните няколко години са извънредно бурни и несигурни. Но все пак, световната банкова промишленост се оправя с провокациите и минава през тежките последствия от пандемията от Covid-19 по-силна и по-устойчива.

Наградите на списание The Banker съставляват едно от най-високите оценки в банковата промишленост и са самопризнание за значимите достижения в бранша и не на последно място, за добавената стойност във връзка с потребителско обслужване и нововъведенията. The Banker прави оценка тазгодишната конкуренция като извънредно конкурентна, което отличава спечелилите за 2021, като още по-заслужили признанието.

*Материалът е възложен от УниКредит Булбанк
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР