УниКредит Булбанк подписа споразумение за 100 млн. евро с Европейския

...
УниКредит Булбанк подписа споразумение за 100 млн. евро с Европейския
Коментари Харесай

УниКредит Булбанк подписа споразумение за 100 млн. евро с Европейския инвестиционен фонд

УниКредит Булбанк подписа съглашение за 100 млн. евро с Европейския капиталов фонд /ЕИФ/ по нов гаранционен инструмент за покупко-продажби с комерсиално финансиране, в поддръжка на дребните и междинни предприятия, оповестиха от банката.

Финансовата институция ще дава заеми при облекчени условия по издаване на банкови гаранции, акредитиви и при експортни оборотни предели на българските дребни, междинни и междинни предприятия. Фирмите, които ще бъдат подпомагани са без основни ограничавания за стопански бранш на активност. Сред главните кредитоискатели са индустриалните предприятия, тези от бранш превоз, предприятията, осъществяващи търговия на дребно и търговия на едро.

За три години, банката ще дава на бизнеса за покупко-продажби с комерсиално финансиране, предел от 100 млн. евро.

Под документа подписите си са поставили Лиляна Павлова, вицепрезидент на Европейска инвестиционна банка и Винсент ван Стеенсел, отговарящ за инструментите със споделен риск в Европейска инвестиционна банка, Септимиу Постелнику, основен действен шеф на УниКредит Булбанк и Ралука Попеску, шеф Корпоративно, капиталово и частно банкиране на УниКредит Булбанк.

„ УниКредит Булбанк се утвърди като пионер при даване на артикули и услуги, свързани с европейски стратегии и принадлежности за финансиране. Като част от паневропейската група, ние разполагаме с безспорна експертиза да подкрепим растежа на бизнеса на нашите клиенти и да бъдем техен благонадежден сътрудник “, сподели Септимиу Постелнику.

Ралука Попеску изясни, че с помощта на подписаното съглашение УниКредит Булбанк ще може да предложи на клиентите си преференциални условия във връзка с условията за поръчителство по издаване на условни предели за банкови гаранции, акредитиви и оборотно финансиране. “

Гарантираните преводи по този инструмент са ориентирани към МСП и междинни по категория компании като възможни са голям брой бизнеси, без основни ограничавания за стопански бранш на активност. Сред главните кредитоискатели са индустриалните предприятия, тези от бранш превоз, предприятията, осъществяващи търговия на дребно и търговия на едро.

УниКредит Булбанк е водач в страната по размер и брой обработени покупко-продажби за комерсиално финансиране. Банката предлага цялостната гама от артикули за комерсиално финансиране: банкови гаранции, документарни акредитиви и събиране на пари в брой - внос/износ, удостоверение на акредитиви, дисконтиране и следващо финансиране. Тези услуги оказват помощ на клиентите да сведат до най-малко комерсиалния риск, обвързван с транзакциите, изключително при работа с по-малко познати контрагенти, както и при положение на внос/износ с по-рискови дестинации.

Екипите от специалисти на банката по комерсиално финансиране оферират консултантски услуги на фирмите на всеки стадий от техните покупко-продажби за комерсиално финансиране, а специалистите от екип Европейски фондове ръководят вярното осъществяване на гаранционните принадлежности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР