Уникалният спектакъл „Чехов х 3, с който НДК и Театър

...
Уникалният спектакъл „Чехов х 3, с който НДК и Театър
Коментари Харесай

"Чехов х 3" на Театър Азарян - специален акцент на "Аполония" 2019

Уникалният театър „ Чехов х 3 ", с който НДК и Театър Азарян означиха 85- ия рождения ден на огромния режисьор проф. Крикор Азарян, е специфичен акцент от театралната стратегия на 35-тото юбилейно издание на фестивала „ Празници на изкуствата Аполония 2019 ". Спектакълът може да бъде забелязан на 2 септември от 18:30 ч. в читалище „ Отец Паисий " в Созопол.

След големия триумф и бурните аплодисменти, които провокира „ Чехов х 3 " в Театър Азарян през месец март тази година, в този момент следва спектакълът да зарадва публиката и на влиятелния морски фестивал. Заглавието ни връща към популярната трилогия от пиеси на А. П. Чехов, които Крикор Азарян осъществя и оставя на сцената в последните години от земния си път.

Актьори от " Чайка " в Театър „ Българска войска ", " Три сестри " в Младежки спектакъл " Н. Бинев " и " Вишнева градина " в Народен спектакъл " Иван Вазов " ще съпреживеят още веднъж на сцената, дружно с публиката, снимани неповторими моменти от процеса по основаването на трите постановки.

Едни от най-обичаните и одобрени български артисти, измежду които Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева, Деян Донков и други ще пресъздадат някои от най-емоционалните подиуми от постановките на Чехов.



Идеята и реализацията на „ Чехов х 3 " са дело на Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов. Участват още Николай Урумов, Малин Кръстев, Станка Калчева, Владимир Люцканов, Валентин Ганев, Мария Каварджикова и Марин Янев.

НДК и „ Аполония " партнират интензивно тази година освен на театралната, само че и на музикалната сцена. Друго огромно събитие, което НДК и фестивалът осъществят дружно, е концертът на Марио Бионди на 18 октомври от 20:00 ч. Ценителите на джаза и соул-музиката могат да се насладят на едни от най-големите шлагери на изпълнителя през годините и да чуят песните от новия му албум „ Brasil ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР