Уникалният културен код на българите е най-добрият щит, който ни

...
Уникалният културен код на българите е най-добрият щит, който ни
Коментари Харесай

ГОДИШНИ НАГРАДИ ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ - 2019

Уникалният културен код на българите е най-хубавият щит, който ни резервира като нация даже в тежките времена на ненавист и разделяне, в които живеем.  Затова и опазването на богатото ни културно-историческо завещание, както и съхраняването на традициите и българщината е главната цел на акцията „ Чудесата на България “ , която към този момент 9-та година организира в. Стандарт.

Всяка година международните музеи показват българските съкровища, археолози и учени разкриват нови секрети от историята, млади гении популяризират традициите ни зад граница. Правителството отпуска от ден на ден средства освен за археологически разкопки, само че и за социализация и реституция на обектите.

„ Чудесата на България ” е най-голямата национална акция за отбрана на културно-историческото завещание и развиване на културно-историческия туризъм. Създадена и разработвана към този момент девет години от публицистите на вестник „ Стандарт “, тя цели да подкрепя страната и неправителствените организации в напъните им да разпространяват пред обществото богатото историческо завещание, което се показва в над 50 000 артефакта от 7 исторически столетия, както и да спомага за неговото запазване, възобновяване и възобновяване. В основата на акцията са опазване на устоите на българщината и православието като съществена наша полезност, които би трябвало да бъдат пренесени към бъдещите генерации.

За първи път акцията ще отличи и доста млади българи, които с уменията и гения си придвижват богатото ни културно-историческо завещание на новите генерации.

Гордеем се, че точно акцията „ Чудесата на България ” е притежател на огромната премия за европейско културно-историческо завещание за 2018 година и е част от най-голямата европейска неправителствена организация – „ Европа Ностра ”.

Церемонията по раздаването на наградите „ Чудесата на България ” ще се организира на

17 декември 2019 година, вторник

От 18.00 ч.

София, хотел „ Маринела “, зала „ Витоша “

Специален посетител на събитието е вицепрезидентът на „ Европа Ностра “ Пийт Ясперт.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР