Уникална възможност за посетителите на Уестминстърското абатство. От май те

...
Уникална възможност за посетителите на Уестминстърското абатство. От май те
Коментари Харесай

Коронацията на Чарлз! В Уестминстърското абатство по чорапи

Уникална опция за посетителите на Уестминстърското абатство. От май те ще могат да прегледат мястото, където на 8 май ще коронясан крал Чарлз. Но единствено при едно изискване – да събуят обувките си. Гостите ще преглеждат тази част на абатството единствено по чорапи, с цел да се отбрани по-добре средновековният под, който е с неповторима мозайка. От абатството предизвестяват – чорапите не би трябвало да са скъсани.

Обикновено тази част от църквата, тъкмо пред основния олтар, не е отворена за гости. Тази година обаче абатството направи изключение, с цел да отпразнува коронацията на Чарлз и посетителите могат да се любуват на мястото, където Чарлз и неговите предшественици са били короновани през последните 700 години.
-->
„ Това ще бъде доста особено преживяване за посетителите. За първи път ще позволим на дребни групи хора да бъдат на мястото на коронацията “, сподели пред АП Скот Крадок, президент на отдела за гости.

Подът в тази част на църквата е изключително нежен. Той е с рядка и скъпоценна мозайка, състояща се от мрамор, скъпоценни камъни, стъкло и метал. Той е там от 1268 година и е неповторим в Обединеното кралство.

Малко хора са съумели да видят това произведение на изкуството. Подът беше в толкоз неприятно положение, че върху него бяха постлани килими през 1870 година Той се появи още веднъж през 2010 година след обширна двугодишна реституция.

Следователно коронацията на Чарлз ще бъде първата, на която подът може да се види по малкия екран. Това е исторически миг, споделя кураторът Ванеса Симони.

„ За първи път в историята този под може да бъде забелязан на коронация. Това е неповторима опция: като се изключи духовенството, никой различен не се позволява тук. “ Тези, които желаят да се насладят на галактическите земи, могат да посетят Уестминстърското абатство от май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР