Уникална операция беше извършена в Медицински комплекс “Майчин дом във

...
Уникална операция беше извършена в Медицински комплекс “Майчин дом във
Коментари Харесай

С уникална операция спасиха бременна жена и бебето ѝ във Варна

Уникална интервенция беше осъществена в Медицински комплекс “Майчин дом ” във Варна. Бременна жена с голяма яйчникова киста, достигаща до диафрагмата, беше оперирана лапароскопски със опазване на бременността, оповестиха от здравното заведение.

Подобна интервенция крие опасности по няколко аргументи, изясняват от " Майчин дом ".

Първо, заради големия размер на групировката и лимитираните пространствени благоприятни условия, второ, поради нараствания размер на съдовете в резултат на бременността, увеличаващи риска от кървене, и трето, извънредно деликатното манипулиране на матката и опазване на бременността.

За задачата е употребен специфичен инструмент ENSEAL, създаден за коагулация на огромни съдове, осигуряващ по-голяма сигурността за пациентката.

Лапароскопският способ е златен стандарт за лекуване на яйчникови кисти, а бременността не е противопаказание, а в противен случай - употребявайки минимално инвазивния способ се понижава рискът от възникването на контракции на матката и съгласно международните гайдлайни лапароскопията може да се прави във всеки триместър от бременността.

Операцията бе осъществена в навечерието на празниците от доктор Атанас Александров, доктор Сузан Едхем и доктор Димитър Казаков. Пациентката е изписана 48 часа след интервенцията в чудесно положение и със непокътната бременност.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР