Унгарското твърдолинейно против имиграцията правителство настоя, че границите на Европейският

...
Унгарското твърдолинейно против имиграцията правителство настоя, че границите на Европейският
Коментари Харесай

Унгария настоя границите на ЕС да останат запечатани

Унгарското твърдолинейно срещу имиграцията държавно управление настоя, че границите на Европейският съюз би трябвало да останат " запечатани ", откакто Европейската комисия показа новия си проект за промяна в региона на миграцията, в това число " наложителен механизъм за взаимност ", оповестява " Франс прес ".

" От 2015 година насам позицията на унгарското държавно управление във връзка с миграцията е ясна и непроменена ", съобщи представителят на държавното управление Золтан Ковач в обява в " Туитър ".

" Въпреки че Унгария не поддържа наложителното систематизиране, тя пази взаимните граници. И ние чакаме да получим същия размер поддръжка като другите страни от Шенген, които пазят тези външни граници ", посочи Ковач.

" Трябва да подсигуряваме, че външните граници на Европейски Съюз и Шенгенското пространство остават съвършено запечатани по всички сектори ", акцентира той.

След миграционната рецесия в Европа през 2015 година държавното управление на министър-председателя Виктор Орбан издигна мощно охранявани огради по границите си със Сърбия и Хърватия и отхвърли да одобри наложителните квоти на Европейски Съюз за преразпределение на бежанци от други места в Общността.

Будапеща също по този начин построи лагери по границите, по този начин наречените " директни зони " за търсещите леговище, които бяха избрани като " нелегално задържане " от най-висшия европейски съд по-рано тази година.

Будапеща затвори лагерите скоро по-късно правосъдно решение, само че Ковач сподели през днешния ден, че с цел да отбрани външните граници на Европейски Съюз, Брюксел би трябвало да сътвори " външни горещи точки " за обработка на молбите за леговище.

Новият пакт на Европейски Съюз за миграцията и убежището предлага по-голяма успеваемост при връщането на мигрантите, на които е отказано леговище в Европа, в техните страни на генезис.

" Трябва да се съсредоточим повече върху връщането и по тази причина можете да видите, че нашият пакет през днешния ден има нови начинания, когато става въпрос за по-голяма успеваемост при връщанията ", сподели европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон.

Австрия, която сходно на Унгария поддържа рестрикционна имиграционна политика при последните държавните управления, ръководени от канцлера Себастиан Курц, одобри проектите на Европейската комисия със смесени усеща.

" В своето предложение Комисията към този момент е направила доста в нашата посока - изключително в областите на репатрирането, отбраната на външните граници и съдействието с трети страни ", уточни в изказване австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.

" За нас обаче е ясно, че разпределението на мигрантите в Европейски Съюз се провали и няма смисъл. Не би трябвало да се позволява въвеждането на систематизиране (на мигранти) през задната врата ", добави Нехамер.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР