Унгарското правителство ще реши в понеделник какви правни мерки да

...
Унгарското правителство ще реши в понеделник какви правни мерки да
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще предприеме правни стъпки срещу решението на ЕС

Унгарското държавно управление ще реши в понеделник какви правни ограничения да предприеме , с цел да оспори решението на Европейския парламент против страната, упрекната в занемаряване на демократичните стандарти, съобщи министър председателят Виктор Орбан. 



Европейският парламент гласоподава в сряда за н алагане на наказания против Унгария, упрекната в занемаряване на разпоредбите на Европейски Съюз за демокрацията, човешките права и корупцията. Орбан съобщи пред държавното радио, че чака решението да докара до " сериозен юридически спор " , съобщи Ройтерс.

Унгарският министър председател е един от най-твърдите съперници на миграцията към Европейски Съюз. 

Орбан сподели, че поради европейските избори следващата година, дните на настоящия парламент са преброени . Той насочи рецензии и към немската канцлерка Ангела Меркел, която през вчерашния ден прикани страните от Европейски Съюз да подсигуряват, че граничната организация Фронтекс има задоволително пълномощия, с цел да помогне за прекъсване на незаконната миграция в сходство с проектите на Европейската комисия.

" Значи проектът е, че щом Унгария не може да бъде принудена да допусне мигранти на своя територия, би трябвало да й се отнеме правото да пази границите си ", съобщи Орбан. " Те желаят да изпратят тук наемници от Брюксел и да лишават това (право) от унгарските синове, които пазят границите, уточни унгарският водач и съобщи, че унгарците не трябва да хранят илюзии за Брюксел, който по думите му ще разреши мигранти да влязат в Унгария. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР