Унгарското правителство пое контрола върху шест частни клиники за инвитро

...
Унгарското правителство пое контрола върху шест частни клиники за инвитро
Коментари Харесай

Орбан национализира клиники за бебета

Унгарското държавно управление пое контрола върху шест частни клиники за инвитро и усили финансирането за тези процедури, с цел да ги направи по-достъпни за повече двойки, съобщи Ройтерс. Целта е да се промени наклонността за спад на раждаемостта, съобщи държавното управление.

Премиерът Виктор Орбан сложи като съществена задача увеличението на популацията и решаването на казуса с дефицита на работна ръка. Целта е това да се реализира по-скоро посредством ограничения за стимулиране на раждаемостта, в сравнение с посредством увеличение на миграцията. Правителството на Орбан към този момент одобри поредност от ограничения, в това число данъчни облекчения, субсидирани заеми и други стратегии в поддръжка на фамилията.

В оповестено в четвъртък в държавния вестник " Модяр Кьозльон " разпореждане се споделя, че шест частни клиники, занимаващи се с инвитро оплождане, стават държавна благосъстоятелност и минават под контрола на държавното управление. Посочва се, че това е въпрос от стратегическо значение за нацията и че клиниките би трябвало да бъдат изключени от разпоредбите на конкуренцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР