Унгарското правителство купи 6 частни клиники за фертилност и увеличи

...
Унгарското правителство купи 6 частни клиники за фертилност и увеличи
Коментари Харесай

Правителството на Орбан купи 6 частни клиники за инвитро при неясни условия

Унгарското държавно управление купи 6 частни клиники за фертилност и усили съответните средства в бюджета, с цел да направи процедурите по-достъпни. Това е част от напъните ни да спрем намаляването на популацията, допълват от държавното управление, представени от " Ройтерс ".

Няма детайлности за покупко-продажбите, а решението е оповестено в унгарския Държавен вестник късно в четвъртък.

Клиниките са профилирани в инвитро процедури и държавното управление дефинира, че ходът му е " с национално стратегическо значение ". Премиерът Виктор Орбан афишира увеличението на унгарците за държавен приоритет, само че в действителност с това категоризиране пазаруването на клиниките е извадено от разпоредбите за защита на конкуренцията.

Правителството споделя още, че медикаментите за процедурите за фертилност ще бъдат безвъзмездни за пациентите от 1 януари. Премахват се и лимитите за броя на инвитро процедурите, с цел да се унищожават описите с чакащи.

Винс Фокач, шеф на една от купените от страната клиники, съобщи за " Ройтерс ", че договорката няма да се отрази върху личния състав или положението на заведенията.

Проф. Геза Над Каали, създател на едноименната клиника за инвитро, е представен в правителственот осъобщение да споделя, че с " усъвършенстваното финансиране " ще се раждат още повече бебета. Преди две години той написа отворено писмо до Орбан, в което твърдеше, че 20-25% от унгарските двойки, искащи деца, имат проблеми със забраменяването. В него той прикани да се отстранен рестриктивните мерки в държавното финансиране на тези процедури с претекста, че по този начин броят на инвитро бебетата може да се усили от 2000 на 3500 годишно.

В поддръжка на младите фамилии са въведени пакет от ограничения, в това число данъчни облекчения, субсидирани от страната заеми и други стратегии. Това провокира внезапно увеличение на подписаните бракове, само че е рано да се каже дали има същия резултат върху ражданията. В Унгария на една жена се падат приблизително 1.48 бебета.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР