Унгарското посолство изпрати благодарствено писмо до ръководството на УМБАЛ Бургас

...
Унгарското посолство изпрати благодарствено писмо до ръководството на УМБАЛ Бургас
Коментари Харесай

УМБАЛ Бургас спаси чужденец, унгарското посолство благодари |

Унгарското посолство изпрати благодарствено писмо до управлението на УМБАЛ Бургас след заплетена история с чужденец, позволена наред със взаимните старания на двете институции, оповестиха от лечебното заведение.

Става дума за възрастен литовски жител, открит паднал в безпомощно положение в Слънчев бряг. Мъжът бил със счупвания, което наложило дълъг престой в Отделенията по ортопедия и долекуване. Имал и деменция, съвсем не помнел кой е, връзката с него била извънредно сложна. В себе си носел документ за идентичност с изминал период и не можел да напусне страната с него.

Отделът за работа с чужденци се е свързал с Унгарското посолство, защото Литва няма посланичество у нас и по съглашение сред двете страни нейните жители се обслужват от унгарските дипломати. Консулът дошъл в Бургас и получил цялостно подпомагане от представителите на болничното заведение за правене на краткотраен документ за пътешестване. Междувременно издирили и дъщерята на пациента, която живеела в Германия.

След повече от месец престой в болничното заведение, предходната седмица околните наред прибраха пациента вкъщи.

Това не е първият случай, в който Унгарското посолство засвидетелства своята благодарност към УМБАЛ Бургас. Преди четири години унгарският дипломат в България - Нейно превъзходителство госпожа Текла Харангозо благодари на УМБАЛ Бургас с картини на известни маджарски художници.

Поводът беше грижа за унгарска туристка в тежко положение след злополука, която лекарите съумяха да стабилизират и изпратят в родината й. Унгарското посолство акцентира, че най-вече техни жители посещават като туристи София и Бургас и по тази причина мощно разчитат на нашата болница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР