Унгарският външен министър Петер Сиярто настоя, че плановете за осветяване

...
Унгарският външен министър Петер Сиярто настоя, че плановете за осветяване
Коментари Харесай

Унгария скочи: Плановете на Мюнхен да освети стадиона в цветовете на дъгата са опасни

Унгарският външен министър Петер Сиярто настоя, че проектите за осветление на стадион " Алианц Арена " в цветовете на дъгата в символ на взаимност с ЛГБТ общността за мача от Евро 2020 сред Унгария и Германия в сряда са " нездравословни и рискови ", осведоми " Франс прес ".

Местните управляващи в Мюнхен желаеха позволение от УЕФА да осветят стадиона във " забележим знак на взаимност с ЛГБТИ общността в Унгария ".

Дясното унгарско държавно управление на Виктор Орбан одобри предходната седмица закон, забраняващ " популяризирането " на хомосексуалността измежду малолетни.

" Изключително нездравословно и рисково е да се смесват спортът и политиката ", посочи Сиярто и добави: " Историческият опит демонстрира, че това е неприятно и в случай че въобще някой, германците сигурно знаят това добре . Ние в Унгария приехме закон за отбрана на унгарските деца и в този момент те се борят против него в Западна Европа . (Осветяването) ясно демонстрира желанието да се внесе политика в света на спорта, тъй като всички знаят защо става въпрос . "
 Орбан за детска книга с гей герои: Хомосексуалистите да оставят децата ни намира
Орбан за детска книга с гей герои: Хомосексуалистите да оставят децата ни намира

В една от историите Пепеляшка е лесбийка, а в друга трансполов е палач на дракони

Вчера УЕФА съобщи, че е почнала следствие по отношение на хипотетичен хомофобски банер и маймунски звуци на първите два мача на Унгария от Евро 2020 в Будапеща.

Унгария би трябвало да завоюва в сряда, с цел да има късмет да доближи до осминафиналите, до момента в който Германия знае, че победа ще ѝ обезпечи място в идната фаза на шампионата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР