Унгарският премиер заплаши да изтегли 11-те си евродепутати от Европейската

...
Унгарският премиер заплаши да изтегли 11-те си евродепутати от Европейската
Коментари Харесай

Орбан заплаши да изтегли 11-те си евродепутати от ЕНП

Унгарският министър председател заплаши да изтегли 11-те си евродепутати от Европейската национална партия, в случай че на нейната делегация не бъде разрешено да върви по собствен път, заяви „ Политико “,предава БНР. От две години. Нейните депутати обаче не престават да бъдат членове на най-голямата политическа мощ в Европейския парламент.
Предупреждението се съдържа в негово писмо до ръководителя на групата на ЕНП. От него се схваща, че Орбан е сърдит поради ремонти, които съгласно него целят със задна дата да санкционират за неуважение на върховенството на закона.
 Европейски Съюз подхваща правни стъпки против Унгария поради закона за Неправителствени организации Европейски Съюз подхваща правни стъпки против Унгария поради закона за Неправителствени организации
Европейската комисия даде на Унгария два месеца да промени закона за гражданските организации, финансирани от чужбина, или Будапеща ще...
Промените са били разисквани на среща на Вебер с главите на националните делегации при закрити порти на 26 февруари. Очаква се те да бъдат утвърдени с нужното болшинство от две трети след два дни, когато групата на ЕНП ще има пленарно съвещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР