Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че би искал антиимигрантските партии

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че би искал антиимигрантските партии
Коментари Харесай

Орбан иска антиимигранстките партии да имат мнозинство в Европарламента след изборите

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че би желал антиимигрантските партии да завоюват болшинство на изборите за Европейски парламент през пролетта, което съгласно него може да докара до сходни промени и в изпълнителните органи на Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Целта на Унгария е на първо време да се обезпечи антиимигрантско болшинство в Европарламента, по-късно в Европейската комисия, а след това, когато изборите в обособените страни трансформират политическия пейзаж на континента - и в Европейския съвет, където националните водачи вземат най-важните за Европейски Съюз решения, съобщи на конференция Орбан.

Антиимигрантските сили може да укрепнат в резултат на италианско-полската самодейност за основаване на десен алианс за идните избори за Европейски парламент, сподели унгарският министър председател. При вчерашното си посещаване във Варшава италианският вицепремиер Матео Салвини съобщи, че Италия и Полша би трябвало да обединят сили в един евроскептичен алианс, с цел да вземат участие в европейските избори. Полско-италианският съюз може да се окаже едно от най-чудесните събития при започване на годината, сподели Орбан, обявявайки Салвини за воин, тъй като е спрял миграцията по крайбрежията на Италия.

"Възлагам огромни очаквания на това ", добави министър председателят. Орбан сподели, че му е пристигнало до гуша от това, че всякога, когато Европейската национална партия (към чието семейство се числи и неговата ръководеща партия ФИДЕС) се нуждае от съдружници, тя ги търси в лявото пространство, при проимигрантските, както ги назова той, партии. Същевременно министър председателят засвидетелства преданост към ЕНП, като съобщи: "Докато ние сме тук, а се надявам това да продължи дълго, ще останем предани на нашето партийно семейство ".

Орбан, който през април завоюва трети пореден мандат с акция, основаваща се върху антиимигрантски политики, предсказа, че в Европа ще има две цивилизации. Едната ще гради бъдещето си върху взаимното битие на ислямски и християнски общности, а другата, в Централна Европа, ще е единствено християнска, показва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР