Унгарският премиер Виктор Орбан определи като неприемливо споразумението за реформа

...
Унгарският премиер Виктор Орбан определи като неприемливо споразумението за реформа
Коментари Харесай

Орбан е против споразумението на ЕС за споделяне на мигрантите

Унгарският министър председател Виктор Орбан дефинира като недопустимо съглашението за промяна в миграционата политика на Европейски Съюз, контрактувано през вчерашния ден от европейските министри на вътрешните работи след тежки договаряния, съобщи Франс прес.

" Брюксел злоупотребява с властта си. Искат да " преразпределят " мигрантите в Унгария принудително. Това е недопустимо ", написа Орбан в обява във " Facebook ".

Реформата планува система за взаимност сред страните членки при приема на бежанците. Те ще бъдат задължени да одобряват избран брой от мигрантите, идващи в страна от Европейския съюз, която е подложена на миграционен напън, или в случай че не го създадат, да дават финансова помощ.

Предвидената отплата е към 20 000 евро за всеки претендент за леговище, който не е преразпределен.

Според шведското ротационно председателство на Съвета на Европейски Съюз, което ръководеше договарянията, Полша и Унгария са дали своят вот срещу предложенията, а България, Малта, Литва и Словакия - с " въздържал се ".

Заместник-министърът на вътрешните работи на Унгария Бенце Ретвари разкритикува " наложителната система " за взаимност, която значи, че " страните членки към този момент няма да имат думата що се отнася до това кой ще остане (на тяхна територия) ".

" Това е " непропорционална тежест " за Унгария, сподели той и разкритикува " неналичието на средства от Европейски Съюз " за финансиране на разноските за отбрана на границите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР