Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза днес, че Европейският съюз е

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза днес, че Европейският съюз е
Коментари Харесай

Орбан обяви, че ЕС е допуснал сериозни грешки с мигрантите и в икономиката

Унгарският министър-председател Виктор Орбан сподели през днешния ден, че Европейският съюз е позволил " съществени неточности " през последните пет години по отношение на имиграцията и стопанската система, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Необходимо е Европейската комисия да разреши на съвета на вътрешните министри от общността да взема решение въпросите на миграцията, съобщи Орбан и съпостави тяхната роля с Еврогрупата - финансовите министри на страните от еврозоната.

Той възрази против " политическия активизъм ", който съгласно него упражнява Европейска комисия, почнала многочислени процедури против унгарското държавно управление по въпроси, по които се счита, че то нарушава разпоредбите на Европейски Съюз.

" Комисията... е належащо да се държи като страж на споразуменията на Европейски Съюз и да заобикаля политическия активизъм ", сподели Орбан на маджарски културен фестивал в румънския град Бъйле Тушнад.

По думите му " тя не е политически орган, не би трябвало да има стратегия и не би трябвало да прави политически офанзиви против страните членки ".

Предвижда се Орбан да се срещне с определената за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в четвъртък в Брюксел. Той поддържа нейната кандидатура и демонстрира, че чака тя да заеме по-помирителна позиция към Унгария и други страни в района, които постоянно имат различия с болшинството страни в Европейски Съюз по въпроси като миграцията и екологичните стандарти.

Орбан съобщи, че е време за връщане към идеала на " конкурентната европейска стопанска система ", със основаване на повече работни места и " намаление на налозите на всички места ".

Унгарският министър председател, който притегли медийното внимание след своята тирада в Бъйле Тушнад през 2014 година, в детайли описвайки напъните си за създаване на " нелиберална страна ", посвети съвсем половината от 52-минутното си послание на тази тематика, като нападна либерализма и свърза " нелибералната политика " с " християнската независимост " и нейната отбрана.

По думите му християнската независимост е нападана както на вътрешен фронт - либералите, които желаят да бъде изоставена християнската просвета, по този начин и на външен фронт - миграцията.

" Последицата, в случай че не задачата, на миграцията е, че тя унищожава Европа, каквато я познавахме ", сподели той.

Според него в идващите 15 години единственият метод за укрепване на Унгария ще бъде да се окаже отпор на " демократичния цайтгайст и демократичния интернационализъм "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР