Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза днес, че Европейският съюз е

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан каза днес, че Европейският съюз е
Коментари Харесай

Орбан разкритикува ЕС за миграцията и икономиката

Унгарският министър-председател Виктор Орбан сподели през днешния ден, че Европейският съюз е позволил "сериозни неточности " през последните пет години по отношение на имиграцията и стопанската система, съобщи Асошиейтед прес.

Необходимо е Европейската комисия да разреши на съвета на вътрешните министри от общността да взема решение въпросите на миграцията, съобщи Орбан и съпостави тяхната роля с Еврогрупата - финансовите министри на страните от еврозоната.

Той възрази против "политическия активизъм ", който съгласно него упражнява Европейска комисия, почнала многочислени процедури против унгарското държавно управление по въпроси, по които се счита, че то нарушава разпоредбите на Европейски Съюз.

"Комисията... е належащо да се държи като страж на споразуменията на Европейски Съюз и да заобикаля политическия активизъм ", сподели Орбан на маджарски културен фестивал в румънския град Бъйле Тушнад.

По думите му "тя не е политически орган, не би трябвало да има стратегия и не би трябвало да прави политически офанзиви против страните членки ".

Предвижда се Орбан да се срещне с определената за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен в четвъртък в Брюксел. Той поддържа нейната кандидатура и демонстрира, че чака тя да заеме по-помирителна позиция към Унгария и други страни в района, които постоянно имат различия с болшинството страни в Европейски Съюз по въпроси като миграцията и екологичните стандарти.

Орбан съобщи, че е време за връщане към идеала на "конкурентната европейска стопанска система ", със основаване на повече работни места и "понижаване на налозите на всички места ".

Унгарският министър председател, който притегли медийното внимание след своята тирада в Бъйле Тушнад през 2014 година, в детайли описвайки напъните си за създаване на "нелиберална страна ", посвети съвсем половината от 52-минутното си послание на тази тематика, като нападна либерализма и свърза "нелибералната политика " с "християнската независимост " и нейната отбрана.

По думите му християнската независимост е нападана както на вътрешен фронт - либералите, които желаят да бъде изоставена християнската просвета, по този начин и на външен фронт - миграцията.

"Последицата, в случай че не задачата, на миграцията е, че тя унищожава Европа, каквато я познавахме ", сподели той.

Според него в идващите 15 години единственият метод за укрепване на Унгария ще бъде да се окаже отпор на "либералния цайтгайст и демократичния интернационализъм ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР