Унгарският държавен търговец на енергия MVM е постигнал споразумение с

...
Унгарският държавен търговец на енергия MVM е постигнал споразумение с
Коментари Харесай

Унгария се споразумя с Газпром да отложи плащанията

Унгарският държавен търговец на сила MVM е постигнал съглашение с " Газпром " по отношение на опцията за отсрочване на заплащанията за газ през идната зима, оповестяват унгарските медии.

Според " Блумбърг " договорката ще усили финансовата еластичност на MVM Group.

Унгария завоюва тригодишно закъснение на сметките за газ, които би трябвало да бъдат платени през идващите шест месеца, се споделя в изказване на Министерството на икономическото развиване.

" Газпром " сложи под въпрос преноса на газ през Украйна

Ако " Нафтогаз " не отдръпна желае в трибунал, Кремъл ще наложи наказания, а Газпром ще спре да заплаща

При 300 евро (292 долара) за мегаватчас това би възлизало на 3,5 милиарда евро до 4,5 милиарда евро, показаха от министерството. Споразумението е сред " Газпром " и унгарската държавна енергийна компания MVM Zrt.

Увеличаващите се заплащания за сила ускоряват опасенията за положението на стопанската система на Унгария. 

Допълнителните покупки на газ, съгласно оценки на държавното управление, ще костват 740 милиарда форинта, или 1,7 милиарда $ , а това ще усили дупката в държавния бюджет до 6,1% от Брутният вътрешен продукт.

В началото на септември стана известно, че Унгария е подписала съглашение с Русия за спомагателни газови доставки. Става дума за нови до 5,8 милиона кубически метра газ дневно.
 Унгария сложи изискване, с цел да поддържа новия пакет наказания против Русия
Унгария сложи изискване, с цел да поддържа новия пакет наказания против Русия

Страната е срещу налагането на наказателни ограничения, засягащи енергетиката

Преди нахлуването на Русия в Украйна, Унгария подписа дълготрайно съглашение за приемане на 3,5 милиарда кубически метра газ годишно от Русия посредством тръбопровода " Турски поток " и още 1 милиарда куб. м посредством водопровод от Австрия.

Унгария е мощно подвластна от съветската сила, като получава към 80 % от газа си от Газпром и се опълчва на всевъзможни наказания на Европейски Съюз за съветския газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР